Trakya iş dünyası, Almanya’nın Stuttgart kentinde gerçekleşen Global Connect 2016 fuarına katıldı.
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın koordinatörlüğünde Trakya’daki Ticaret ve Sanayi Odaları temsilcileri, sanayici ve iş adamlarından oluşan heyet Almanya’nın Stuttgart kentinde gerçekleşen Global Connect 2016 fuarına katıldı. Çerkezköy, Edirne, Çorlu, Hayrabolu, Lüleburgaz, Tekirdağ, Kırklareli, Malkara ve Babaeski, Ticaret ve Sanayi Odaları bünyesinde 40 kişilik iş dünyası heyetinin üç günlük programında, ilk gün belirlenen heyet ile T.C. Stuttgart Başkonsolosu Ahmet Akıntı ve T.C. Stuttgart Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Mehmet Ali Çolakoğlu ziyaret edildi.
İş dünyasının temsilcilerini dinleyen Başkonsolos Akıncı, Global Connect 2016 Fuarının önem arz ettiğine vurgu yaptı. Bu zamana kadar ilk defa Türkiye’den bu sayıda bir iş adamı heyeti gelmesini de takdirle karşılayan ve organizasyonun büyük bir başarı olduğunu belirten Başkonsolos Akıncı, ayrıca bölgenin sanayide dev firmaların bulunduğuna dikkat çekerek burada gerçekleşecek ikili görüşmelerden güzel anlaşmalar ve işbirlikleri çıkması temennisinde bulundu.
Heyet, ziyaret ve tanışma münasebetiyle Başkonsolosa, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile Edirne Ticaret ve Sanayi Odaları’nca birer çini tabak ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nca da, Odanın ismi bulunan mini duvar kilimi takdiminde bulundu.
Trakya iş dünyası heyeti akşam saatlerinde ise Baden-Württembeg International’in organize ettiği yemekte buluştu. Program kapsamında son gün ’Doing Business in Germany’ seminerine katılan heyet fabrika ziyaretlerinden sonra fuar ziyaretini tamamladı.