Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen “Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yıldızlar Türkiye Şampiyonası” için kente gelen halk oyunları ekiplerinin kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu.
3-4 Eylül 2016 tarihlerinde gerçekleşecek olan Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yıldızlar Türkiye Şampiyonası için Tekirdağ’a gelen 9 halk oyunları takımının ekipleri, Tekirdağ Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi önünden başlayan kortej yürüyüşüne katıldı. Farklı renklerde yöresel kıyafetler giyen halk oyunları ekipleri kentte renkli sahneler oluşmasına neden oldu. Vatandaşların da eşlik ettiği kortej, Tekirdağ Valiliği önünde son buldu. Gerçekleştirilen organizasyona Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu da katıldı. Tekirdağ Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.
Başkan Albayrak, yaptığı konuşmada Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve HalK Oyunları Federasyonu’nun ortaklaşa yaptığı bu organizasyonun Tekirdağ, Büyükşehir olduktan sonra ilk defa yapıldığını belirtti. Albayrak, "Aynı zamanda bizde bunda çok büyük mutluluk duyuyoruz. Gelen öğrencilere bakıyorum hepsiyle gurur duyuyorum. Hepsinin içinde ortak bir duygu var, Türkiye sevdası, ülke sevdası” diye konuştu.
"Dünyada herkes bize gıptayla bakıyor"
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu da, “Burada 21 ilden 25 ayrı topluluğumuz iki gün boyunca yarışmalarda şenlendirecek. Türkiye’nin renklerini, yıldızlarını buraya getirdik. Hepsi çok heyecanlılar. Ama Tekirdağlıların sıcak ilgisiyle heyecanlarını atıyorlar. Bizde çocuklarımızı ülkesine sağlam birer birey olan, vatanı için ayakları yere sağlam basan iyi birer insan olarak yetiştirme hedefindeyiz. Bu kültüre sahip çıkmamız gerekiyor. Çünkü dünyanın en zengin kültürüne sahibiz. Bu kültürü dünyanın en sonuna kadar yaşatmak zorundayız. Dünyada herkes bize gıptayla bakıyor. Önemli olanda herkesin bu zenginliğin farkına varmasıdır" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Tekirdağ’da 2 gün boyunca yarışmak için Türkiye’nin farklı illerinden gelen 9 ekip, çeşitli yöresel halk oyunları gösterilerinde bulunacak. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yıldızlar Türkiye Şampiyonası, Tekirdağ Amfi Tiyatro’da saat 20.30’da gerçekleşecek.