Tekirdağ’da yaptırdığı Uçak Restoran’da gazetecilerle bir araya gelen İşadamı Mustafa Yurdanur, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanlığı’na adaylığını açıkladı.
Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nın 6 ay sonra yapılması planlanan başkanlık seçimlerine adaylar çıkmaya başladı. Daha önce odanın başkanlığını yapan ve aynı zamanda, Amerika’da Uçak Restoran’ı görüp, Tekirdağ’da Uçak Restoran yapan İşadamı Mustafa Yurdanur, gazetecilerle bir araya geldiği Uçak Restoran’da TTSO Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı.
“Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır”
Yurdanur, burada yaptığı açıklamada, "Tekirdağ doğumlu, çiftlik önünde doğmuş Tekirdağ çocuğuyum. Daha önce Tekirdağ’da Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yaptım. İki dönem görevimin 2’nci döneminden sonra siyaset serüvenimiz oldu. Tekirdağ’da siyasetle devam etmek istedik. Daha yararlı ve faydalı olabiliriz düşündük bu konuda bir hamle yaptık. Olmadı daha sonra işimize geri döndük. Şimdi de Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri yaklaştığından dolayı bugün başkanlığa aday olduğumu paylaşmak için toplandık. Benim yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır. Tekirdağ’daki Ticaret ve Sanayi Odası’nda şu anda 5 buçuk yıldan beri bıraktığımız bir arkadaşımız var. Onun da yaptıkları ve yapmadıkları bellidir. Tekirdağ Büyükşehir oldu ama Tekirdağ’ı sanayisinde, ticaretinde ve turizminde bir yerlere getirebilmek için ben bu dönem inşallah bu işe kitlenip Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nın çıtası nasıl yüksekti bundan sonra da o çıtaları daha yükseklere çıkarmak için aday olmuş bulunuyorum. Tekirdağ’a bir şeyler katabilmek için mücadele edeceğiz. Tekirdağ’a yenilikler ve yatırımlar yapmak için inşallah bu Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine kadar çalışmalarımı devam ettireceğim. Siyaset olarak da CHP’li, MHP’li ve AK Parti’li diğer siyasi partilere kapımızı her zaman açacağız. Ben başkan olduğum zaman Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odasını en yüksek mertebeye getirdim" dedi.
“Tekirdağ’ın bir liman şehri olması için mücadelemi verdim”
Tekirdağ’da yatırımların peşinden koştuğunu da ifade eden Yurdanur, “Tekirdağ’ın bir liman şehri olması için mücadelemi verdim. Sonunda Cumhurbaşkanımız bile geldi. ’Tekirdağ bir liman kenti olmalıdır’ diye onun bile söylemleri oldu. Ama bugün Tekirdağ’daki Asyaport diye bilinen yer 670 kişi çalıştırıyor. Böyle yatırımların, yabancı veya yerli yatırım olsun, kim olursa olsun ben devamlı dimdik yanında duracağım. Eskiden durduğum gibi yine de yanında duracağım” diye konuştu.
“Sizler, bu şimdiki kadroların ne yaptığını benden daha çok iyi biliyorsunuz”
Her daim yatırımcıların yanında olacağını belirten Yurdanur konuşmalarını şöyle noktaladı:
“Cengiz Günay arkadaşımız, daha önce yönetimdeydi. Kendileri 6-7 ay devamlı benimle istişarede bulundular. Ondan sonra bir kopukluk oldu. Tekirdağ’da onların kendi kurduğu kadrolarla beraber bugüne getirdiler. Sizler, bu şimdiki kadroların ne yaptığını benden daha çok iyi biliyorsunuz. Onun için de o arkadaşımızın becerisinin ne kadar olduğunu siz takdir edersiniz.”
Basın açıklamasına katılan Köşkdere Lojistik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Köşkdere ise “15 senedir Kocaeli’nde otomotiv sektöründeyim. Mustafa abi ile uzun senelerdir ticaret yapıyorum. Dostluk, abilik, kardeşlik yapıyoruz. Bu yolda sonuna kadar onun yanındayım” ifadelerini kullandı.