Tekirdağ’da Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında üreticilere yonca tohumu dağıtılmaya başlandı.
Tekirdağ’ın Malkara ilçesine bağlı Karacahalil Mahallesi ve Süleymanpaşa ilçesine bağlı Yuva, Ahmetçe ve Akçahalil mahallelerinde yapılan yonca tohumu dağıtımına Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Alaaddin Zeybek ve İlçe Müdürleri katıldı.
Proje hakkında bilgi veren İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, "İlimizde hayvancılığın gelişimine katkıda bulunmak amacıyla yem bitkileri ekilişlerini teşvik ediyoruz. Gerek kaliteli kaba yem açığının kapatılması, gerekse hayvan yetiştiriciliğinde maliyetlerin düşürülmesi amacıyla üreticilerimizin yem bitkileri ekilişi yapmaları oldukça önemli bir konudur. İlimizde yem bitkileri ekilişini arttırmak için 2015 yılında 4082 dekar alanda yonca ekimi yapılması amacıyla yonca tohumu dağıtımı yapıldı. Bu yılda 2683 dekar alan için yonca tohumu dağıtımı yapılmaktadır. İlçe müdürlüklerimiz ve mahalle muhtarlarımız marifetiyle talepler toplanmakta ve Müdürlüğümüz imkanlarınca da bu talepler karşılanmaya çalışılmaktadır. Yonca tohumluğu, Proje gereği belirtilen hususlara uymak koşuluyla dekara 2 kilogram ekim normu üzerinden hesaplanarak dağıtılacaktır. Talep fazlalığı nedeniyle üreticilerimizin 15 dekarın üzerindeki talepleri 15 dekar olarak değerlendirilmektedir. Ekilişleri yaptırılan yem bitkileri çıkışlarına ait kontroller yapılarak görüntüleri kayıt altına alınarak dosyalanmaktadır. Bu çalışmalara ilave olarak üreticilerimizden gelen talep doğrultusunda pilot köyler tespit edilerek demonstrasyon amaçlı 160 dekar alanda İtalyan çimi ekilişi sağlanmıştır" dedi.