Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, şehit yakınları ve gazilerle yemekte bir araya geldi.
Vali Mehmet Ceylan, Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ile gazi unvanının verilişinin yıl dönümü ve Gaziler Günü vesilesiyle şehit yakınları ve gazilerle öğle yemeğinde bir araya geldi. Yemekte bir konuşma yapan Vali Ceylan, “Bu anlamlı günde sizlerle beraber olmak bizim için onurdur” diyerek sözlerine başladı. Vali Ceylan, konuşmalarına şöyle devam etti:
“Sizler bu vatanın bölünemeyeceğini, bu vatana düşman çizmesinin giremeyeceğini, bu vatanda ancak bağımsız Türk halkının yaşayacağını ispat ettiniz ve bunun için evladınızı şehit verdiniz, gazi oldunuz. Sizlere Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına bir kez daha şükranlarımızı arz ediyoruz.”
Gaziler Günü’nü kutlayan Vali Ceylan, “Bu anlamlı günde bizlerle birlikte olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Şehitlerimizi ve aramızdan ayrılmış olan gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Gazilerimize sağlıklı uzun ömür diliyorum. Hepinize sevgi ve saygılar sunuyorum” dedi.
Vali Ceylan ve eşi Zuhal Ceylan’ın “19 Eylül Gaziler Günü” dolayısıyla şehit yakınları ve gazilere verdiği yemeğe Garnizon Komutanı Albay Kemal Cöne, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, vali yardımcıları, il protokolü, şehit yakınları ve gaziler katıldı.