Tekirdağ eski Baro Başkanı Huriye Altay Erol’dan görevi devralan Av. Erhan Sezer, “Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Adı üzerinde Olağanüstü Hal, ülkemize yönelmiş, çok ciddi işgal, ele geçirme, tehditler altındayız. Tabi ki devlet bekasını koruyacaktır” dedi.
Tekirdağ Barosu yeni hizmet binasında gerçekleşen görev tesliminde konuşan eski Baro Başkanı Huriye Altay Erol, yeni seçilen Başkan Erhan Sezer’e ve yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi. Yeni Başkan Sezer de böyle bir görevi almaktan mutluluk duyduğunu belirterek, ülkenin çok ciddi işgal, ele geçirme, tehditleri altında olduğunu ifade ederek, adliyede bazı hakimlerle görüştüğünü ve onların da çok zor bir dönemden geçtiğini söyledi. Bu emanete leke getirmemek için elinden geleni yapacağını dile getiren Sezer, “Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Adı üzerinde Olağanüstü Hal, ülkemize yönelmiş çok ciddi işgal, ele geçirme, tehditler altındayız. Tehditlerin halen sürdüğünü söyleyen çevreler de var. Tabi ki devlet kendini koruyacaktır, devlet bekasını koruyacaktır. Çok zor bir dönem ve çok önemli yetkilerin kullanıldığı bir dönemden geçiyoruz. Tarihlerde devletlerin bu tarz önlemler alma ihtiyacı doğar. Biz baro olarak bütün bu işlemlerin hukuk çerçevesinde gerçekleşmesini talep ediyoruz” diye konuştu.
Az önce adliyede bazı hakimlerle de görüştüğünü ifade eden Sezer, konuşmalarını şöyle noktaladı:
“Onlarda çok zor bir görev yürütüyorlar. Suçlamak, eleştirmek çok kolay ama yapılan görevin zorluğunu anlamak lazım. Adliye teşkilatını hem hukuksal anlamda etkiliyor, bir taraftan da personel anlamında da çok ciddi sıkıntılar var. Duruşmalara çıkacak hakim bulmak çok zorlaştı. Her celseye başka bir hakim çıkıyor. Bu görülen davaların sağlıklı bir biçimde işlenmesine engel oluyor. Yılbaşına kadar bu sıkıntıları yaşayacağız. Ama yıl başından sonra bu süreç biraz rahatlayacak diye düşünüyorum.”