TESKİ Genel Müdürlüğü tarafından, yerel yönetimlerde iş sağlığı ve güvenliğine dikkat çekmek amacıyla bir seminer düzenledi.

Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminere, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, TESKİ Yönetim Kurulu Üyeleri, TESKİ Genel Müdür Yardımcıları, TESKİ personeli, Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerinin personeli, Namık Kemal Üniversitesi personel ve öğrencileri, ayrıca sendika yetkilileri katıldı.

Seminerde konuşmacı olarak, Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Yrd .Doç .Dr .Rüştü Uçan, Öğretim Görevlisi Nuri Bingöl ve İstanbul Meslek Hastalıkları Hastanesinde Dr. Özkan Kaan Karadağ yer aldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, “İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğümüz TESKİ olarak ilk önce kurduğumuz şube müdürlüklerindendir. İdare olarak İş Sağlığı ve Güvenliği yasasının bize yüklediği sorumlulukları yerine getirmekteyiz. İş sağlığı ve güvenliği en önemli işlerimizin başında gelir. Çalışanlarımız bu konuda duyarlı ve bilinçli olmalı. Koruyucu ve önleyici tüm tedbirler alınmalı. Altyapı işleri zor ve risklidir. Eğitimi verecek olan hocalarımızın öğretilerini çok iyi bir şekilde dinlemeliyiz ve uygulamalıyız. Seminerin düzenlenmesinde emeği geçen TESKİ Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına ve tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Seminerde düşüncelerini dile getiren Başkan Albayrak, “Tüm dinleyicilerden anlatılacak olanları çok iyi dinlemelerini rica ediyorum. Çünkü yaptığımız işler gereği oldukça riskli çalışma alanlarında çalışıyoruz. İş sağlığı ve güvenliği konusunda hayatınızın ilerleyen yıllarında keşke demek istemiyorsanız lütfen size öğretilen tedbirleri alın ve koruyucu ekipmanları mutlaka kullanın. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yrd. Doç .Dr. Rüştü Uçan bilirkişi gözüyle kamuda iş kazalarının incelenmesi hakkında detaylı anlatımlarda bulundu. Yaşanmış olan bir iş kazası sonucu ortaya çıkan görüntüleri ve kurtarma süreci konusunda görsel paylaşımlarda bulundu.

Öğretim Görevlisi Nuri Bingöl kamu sektöründe iş sağlığı ve güvenliği, kamu kurumlarında taşeron ilişkileri ve iş güvenliği kurulları hakkında bilgi paylaşımında bulunarak dikkat edilmesi gereken hususları bildirdi.

Dr. Özkan Kaan Karadağ kamu çalışanlarında meslek hastalıkları, bu hastalıkların aile ve toplum sağlığı üzerine etkileri ve meslek hastalıklarından korunmak amacıyla yapılması gerekenler konusunda önem derecesi yüksek anlatımlarda bulundu.