Amazon firması tarafından 2014 senesinde piyasaya sunulan Amazon Echo akıllı hoparlöre dev bir rakip geliyor. Google Home ile Amazon'un Echo'suna rakip olmaya hazırlanan Google firmasının bu yeni ürünü Nest firması tarafından geliştiriliyor.

HABERTÜRK
- Amazon’un 2014 yılında piyasaya sunduğu Echo isimli akıllı hoparlör kullanıcılardan tam not alan bir ürün olmuştu. Yayınlanan güncellemeler kapsamında iki yıl içerisinde işlevleri artırılan Amazon Echo’ya Google cephesinden iddialı bir rakip geliyor: Google Home.
Daha önce mart ayında dile getirilen bu iddia saatler sonra başlayacak Google I/O etkinliği öncesi bu defa New York Times tarafından duyuruldu. Sitenin iddiasına göre Google üç gün sürecek Google I/O Geliştiriciler Konferansı’nda akıllı hoparlör Echo’nun karşısına bir rakip çıkaracak.

Google bünyesinde çalışan Nest firması tarafından geliştirileceği bildirilen akıllı hoparlör, Google’ın sesli komut sisteminde sahip olduğu tecrübeleri de yansıtacak. 


Google’ın 3.2 milyar dolar ödeyerek satın aldığı Nest firması akıllı ev sistemleri üzerine ürünler geliştiriyor. Google buna rağmen akıllı hoparlör projesini tamamen Nest firmasına bırakmak yerine ürünü birlikte geliştirmeyi uygun görüyor.

Amazon Echo; Siri, Google Now ve Cortana kişisel sesli asistan hizmetlerine benzer bir yapıda çalışıyor. Cihaz kullanıcıların sesli komutlarını algılıyor ve bu doğrultuda verilen görevi yerine getiriyor.

GOOGLE HOME NELER SUNACAK?

Evdeki tüm bireylerin asistanı olma görevini yürüten Amazon Echo sahip olduğu yedi mikrofon sayesinden bulunduğu ortamdaki sesleri rahatlıkla algılayabiliyor.

Echo ile hava durumu bilgisini alabilir; müzik ve haberleri dinleyebilirsiniz. Dilerseniz Echo ile birlikte alışveriş listesi oluşturmanız da mümkün.

Google Home’un da Amazon Echo’ya benzer bir yöntemde çalışacağını söyleyebiliriz. Sorulara yanıt vermesinin yanı sıra Google Home evdeki diğer akıllı cihazlarla etkileşim halinde olacak.

Google Now entegrasyonuna sahip olacak akıllı hoparlör için Google ayrıca üçüncü parti uygulama geliştirilmesinin önünü açacak.

2014'te çıkan Amazon Echo'ya dişli rakip: Google Home