Yeni yılın ilk haftalarını geride bırakırken, 2014 yılının bilançosu daha net ortaya çıkmaya başlıyor. Geride bıraktığıız yılın verileri, hem önceki yıl ile karşılaştırma fırsatı sunuyor hem de 2015'e yönelik tahminler yapma şansı sağlıyor. Trendforce araştırma şirketinin son verileri çarpıcı sonuçlar ortaya koyuyor.
Azalmaya rağmen lider

Trendforce'a göre, 2014 yılı global akıllı telefon pazarında Samsung hakimiyeti ile kapatıldı. Güney Koreli şirket, önceki yıla oranla pazar payı kaybetse de, liderlik koltuğunu bırakmadı. Şirketin 2014 yılındaki pazar payı yüzde 28 olarak belirlendi. Samsung yüzde 4.5'lik bir pazar payı kaybı yaşadı.

Apple yine takipte

İkinci sırada ise yine Apple yer alıyor. Yüzde 16'nın hemen üstünde demirlenen pazar payı ile Apple önceki yıla göre stabiltesini korudu. Şirket, en yakın takipçisine de 10 puandan fazla fark attı. Apple için 2015 yılında da bir sürpriz beklenmiyor. Cupertinolu şirketin pazar payını hemen hemen koruyacağı tahminler arasında. Samsung ise düşüş eğilimini sürdürmekle birlikte liderliğini koruyacak gibi duruyor. Bakalım 2015'te tabloda büyük değişiklikler olacak mı?

shiftdelete.net/