Cihazın en büyük özelliği ise telefonları sadece 30 saniyede boşkentamamen doldurabiliyor olması”¦ Şu an için prototip bir ürün olan ve ebatları bir laptop şarj cihazıyla aynı olan batarya teknolojisi Galaxy S4”²ler üzerinde sorunsuz çalışıyor.

Şirket yetkilileri, şarj adaptörlerinin kısa sürede diğer telefonları da destekleyeceğini ve 2016”²da yaklaşık 30 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunacaklarını kaydetti.

"ÖZEL BİR MATERYAL GELİŞTİRDİK"

Firmadan yapılan açıklamada bu özel pillerin binlerce kez şarj edilebileceği ifade edildi. The Next Web internet sitesine açıklamalarda bulunan StoreDot CEO'Su Doron Myersdorf, "MFE (Multi Function Electrode - Çok Fonksiyonla Elektrod) ismini verdiğimiz özel bir materyal geliştirdik. Bunun bir tarafı süper kapasitör, diğer tarafı ise Lityum elektrod gibi davranıyor. 2016 yılında seri üretime geçmeyi planlıyoruz" dedi.

2 YIL İÇİNDE RAFLARDA

Şimdilik bir telefonun içine sığabilecek kadar küçültülemeyen bu pil teknoloji halen geliştirme aşamasında. 2 yıl içinde raflardaki yerini alması beklenen pil teknolojisinin taşınabilir cihazlardaki güç sorununu ortadan kaldırması bekleniyor.