Google’ın mobil işletim sistemi olan Android serisinin yeni ve en güncel üyesi olan Android 5.0 Lollipop geçtiğimiz haziran ayında Google I/O etkinliğinde Android L ismiyle tanıtılmıştı. Aslında Android L ismi sadece işletim sisteminin kodadıydı. Google, mobil işletim sistemi Android’in sürümlerine şekerleme isimleri takmasıyla bilinir. En güncel Android sürümü olan Lollipop’tan önceki sürümün ismi Kitkat’tı bir önceki ismi ise Ice Cream olarak karşımıza çıkmıştı.
Android 5.0 Lollipop serinin en yeni üyesi olarak karşımıza çıkıyor ve yakın zamanda hemen hemen her üst seviye tablet ve telefonlar bu güncellemeyi alacak. Yani Android 5.0 Lollipop ismiyle bu yıl çok sık karşılaşacağız.

Peki Android Lollipop ne yenilikler getirecek?

Android’in her yeni sürümüyle birlikte muhakkak ki bir takım yenilikler yer alıyor. Android Lollipop’ta hem yazılımsal hemde tasarımsal yeniliklere sahip olacak bir mobil işletim sistemi diyebiliriz. Ayrıca güncelliğiyle birlikte Android Lollipop’un performasında da yenilikler olacaktır.

Hangi cihazlar Android 5.0 Lollipop güncellemesi alacak?

Android işletim sisteminin en güncel versiyonu olan Android 5.0 Lollipop güncellemesi duyuruldu. Bir çok cihaz yakın zamanda bu güncellemeyi alacak. Şuan için hangi cihazların net olarak Android 5.o Lollipop güncellemesini alacağı belli olmasa da,  şimdiden netleşmiş cihazlar da var elbet. Şirketler şimdiden güncelleme alacak olan cihazlarının modellerini kamuoyuyla paylaştı. Sözü fazla uzatmadan şuan için Android 5.0 Lollipop güncellemesi alacağı kesinleşmiş olan cihazları sizlerle paylaşalım.

Samsung Modelleri;

Samsung, Android 5.0 Lollipop güncellemesi ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapmamış durumda. Fakat Galaxy Note 4 ve Galaxy S5’in %100 Android 5.0 Lollipop güncellemesi alacağını şimdiden söyleyebiliriz. Samsung’un geçtiğimiz güncelleme takvimlerinde de diğer cihazlara verdiği güncelleme desteğini göz önünde bulundurursak bir çok üst seviye Samsung cihazının da bu güncellemeden faydalanacağını söyleyebiliriz.

Nexus Modelleri;

Nexus 4
Nexus 5
Nexus 7 (2012)
Nexus 7 (2013)
Nexus 10
Google Play Edition Modelleri;

HTC One (M7)
HTC One (M8)
Samsung Galaxy S4
Moto G
Sony Z Ultra
Android One Modelleri;

Micromax Canvas A1
Spice Dream UNO
Karbonn Sparkle V
Motorola Modelleri;

Moto X
Moto X 2nd Gen.
Moto G
Moto G 4G LTE
Moto G 2nd Gen.
Moto E
Droid Ultra
Droid Maxx
Droid Mini
Sony Modelleri;

Xperia Z
Xperia ZL
Xperia ZR
Xperia Z1
Xperia Z1s
Xperia Z Ultra
Xperia Z1 Compact
Xperia Z2
Xperia Z2 Tablet
Xperia Z3
Xperia Z3v
Xperia Z3 Compact
Xperia Z3 Tablet Compact
HTC Modelleri;

One (M7)
One (M8)
One mini
One mini 2

kaynak: techgriff.com