Amerikalı Teknoloji Devi Google, San Fransico Kentinde Organize Edilen Google I/O 2015 Etkinliğinde Yeni Mobil İşletim Sistemi Android M ve Android Pay'i Tanıttı.

Yeni işletim sisteminde binlerce hatayı düzelttiklerini belirten Google, sistemin çok daha kaliteli hale geldiğini açıkladı.



Parmak izi taramasının yeni işletim sistemi Android M ile daha işlevsel hale geldiği açıklanırken, kullanıcılar artık parmaklarını kullanarak Google Play'de ödeme yapabilecek ve cihazların kilidini açabilecekler.

Yıl sonuna doğru tam sürüm olarak hazır hale gelmesi beklenen Android M'de herhangi bir uygulamada sesli mesaj göndermek istediğinizde, bir kere uygulama izinlerinden gerekli izinleri verdiğinizde uygulama bir daha size mikrofon kullanımı için izin istemeyecek. Bu uygulama kamera ve diğerleri için de geçerli olacak.



Google, 'Android M' ile beraber Wallet uygulamasını da yenileyerek Apple Pay'e rakip olarak Android Pay uygulamasını da tanıttı. Android Pay’ın mobil ödeme alanında Apple Pay’e rakip olması ve mağazalarda kolay ödeme yapma imkanı hedefleniyor. Google, Android Pay için kendi parmak okuyucusunu geliştirecek.
Android Pay, Android KitKat ve üzerindeki sürümleri kullanan Androidli cihazlarla kullanılabilecek.Diğer yandan HD kalitede sınırsız ve ücretsiz fotoğraf depolama hakkı sunan yeni Google Photos (Fotoğraflar) uygulaması bugünden itibaren Android, iOS ve web platformlarında kullanıma sunulacak.