Mobil işletim sistemleri arenasında en büyük iki oyuncu Android ve iOS, her konuda birbirleri ile karşılaştırılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Android 4.4.2 Kitkat ve iOS 7.1 işletim sistemleri stabilite açısından karşılaştırılmış, Android'in iOS 7.1'e oranla çok daha stabil olduğu ortaya çıkartılmıştı.

Aynı şirket benzer tesleri hız ve kullanım kolaylığı alanlarında da yaptı. Kullanım kolaylığı konusunda tahminler yanıltmadı ve iOS, Android'i geçti. Ancak konu hız olduğunda Android 4.4.2 Kitkat, iOS 7.1'e oranla çok daha hızlı çıktı. İki işletim sisteminde de bulunan temel uygulamalar, sistem uygulamaları ve aynı firmalar tarafından hazırlanmış 3. parti uygulamalar ile yapılan hız testinde Android işletim sistemine sahip cihazlar iPhone'ları geçmeyi başardı.

TARAYICILAR ÇOK BENZER

Android işletim sisteminde Chrome ve iOS'te de Safari tarayıcıları kullanılarak yapılan test sonuçları birbirine çok yakın çıktı. İki sistemin de benzer web performansı sunduğunu ortaya çıkartan test, iOS'te Chrome kullanılması halinde sistemin Android'in gerisine düştüğünü, ancak Safari kullanılması durumunda yok denecek kadar az farkla Android'i geçebildiğini gösterdi.

PARTİ UYGULAMALARDA ANDROİD 3.

Android 4.4.2 Kitkat sistemde ön yüklü gelmeyen, uygulama marketlerinden yüklenen uygulamaları daha hızlı açabiliyor. Örnek vermek gerekirse Facebook, Twitter gibi sosyal paylaşım uygulamaları Android'de daha hızlı açılıyor ve kullanıma hazır hale geliyor.

(ShiftDelete.Net)