Yıllar önce gündeme bir tepki olarak ortaya çıkan İnci Sözlük, yaptığı trollemeler ile ismini duyuran sözlük platformlarından bir tanesi. İlk olarak Twitter'ın açığını keşfeden bir İnci Sözlük kullanıcısıyla gündeme gelen internet sitesi, bir sonraki seferini Facebook üzerine yapmış ve Facebook'u Türkçe kullananları bir hayli şaşırtmıştı. Bu iki büyük olayın ardından ise İstanbul Belediyesi tarafından düzenlenen bir anket için toplanan İnci Sözlük üyeleri, halk otobüslerinin rengini "erguvan" olarak belirlemeyi başarmıştı. 
Daha onlarca farklı çabası sayılabilecek İnci Sözlük üyelerinin son hedefi ise Google oldu. Her yeni Android sürümüne başka bir tatlının ismini veren şirket, yeni sürüm için kullancılardan istek almaya başladı. Bunu fırsat gören İnciciler, aralarında belirledikleri Android Namık ismini Google'a göndermeye başladılar. Sonuç henüz belli olmasa da, oldukça yüksek bir katılım oranı olduğunu görebiliyoruz.

Android Namık Nedir?

Aslında Google, Android sürümleri için bugüne kadar tatlı ya da şekerleme isimleri seçmişti. Bilindiği üzere ülkemizde veya başka bir bölgede Namık isimli bir tatlı bulunmuyor. Bunu da düşünen İnci Sözlük kullanıcıları, Namık Tatlısı başlıklarıyla birçok farklı internet sitesine yazılar yazmaya başlamış durumdalar. Hatta Namık Tatlısı tarifleri bile verilmeye başlanmış. Böylece, eğer Google'a yeterli istek yapılır ve Namık ismi birinci olursa, Google çalışanları internet sitelerini tarayarak gerçekten böyle bir tatlı olduğuna hükmedebilecekler. 

Android Namık

Sözlükte açılan başlıkta yer alan ilginç bilgilerden bir tanesi ise Google yetkilisinden -daha doğrusu böyle bir iddia var- gelmiş. Bir başka sözlük yazarının ulaştığını söylediği Google yetkilisi, dün akşam itibariyle Android Namık isminin ankette ikinci sıraya kadar yükseldiğini söylemiş. Ancak birinci sırada bulunan Android Noodle önerisinin bir hayli gerisinde olduklarını da belirtmiş. 

Android Namık ismi ise hoş bir etimolojik temele dayanmıyor. Ülkemizde çokça kullanılan argo bir sözcüğün, N harfiyle birleştirilmesiyle böyle bir isim ortaya atılmış. Sizde bu oylamaya katılmak için resmi Android internet sitesini ziyaret edebilir ve kolayca istediğiniz bir ismi Google'a önerebilirsiniz.