Apple'ın Hindistan 'da iPhone 6'ların seri üretimine başladığı iddia ediliyor. Daha önce iPhone SE'nin üretildiği Wistron tesisi şu anda iPhone 6'ların ülkede satışa sunulması için kullanılıyor.

Bu yılın başlarında, şirketin iPhone 6s ve iPhone 6s Plus'ın deneme üretimine başlamış olduğu bildirildi. iPhone 6'lar ülkede daha iyi bir satış potansiyeline sahip olduğu tekrardan üretime geçildi.

Apple, iPhone 6'ları yerel olarak üretmeye başladıkça, ithalat vergilerindeki herhangi bir artıştan kaçınacak. Apple , hükümetin bu yılın başlarında ithal ürünlere vergilerini artırmasının ardından iPhone SE'de de benzer vergi zamlarından kaçınmıştı. Şirket, ülkede sadece Hindistan 'da yapılan iPhone 6s telefonlarını satacak.

Milliyet'in haberine göre, " Hindistan 'da yapılan iPhone 6'lar, kapasiteyi artırmak için zaman alacağından sadece iPhone SE gibi Hindistan 'da satılacak. Aslında, kapasite geliştirinceye kadar Apple , iPhone 6'ların ithalatıyla devam edecek. Bu nedenle, yerel olarak üretilen birimler için fiyat düzeltmesi olmayacak. Hindistan 'da yapılan iPhone 6s modeli yakında mağazalara dağıtılacak." denildi.