Apple firmasının yıl sonunda tanıtacağını açıkladığı iPhone 7 ait tasarım çizimleri internete sızdırıldığı iddia ediliyor. Apple firmasının sızıntıların doğru çıkması halinde rakiplerine benzer bir politikayı iPhone 7 için sergileyeceği ve hatta isim değişikliğine bile gidebileceği iddia ediliyor.

SABAH
- Hem iOS hem de Android cephesinin merakla beklediği iPhone 7'nin tanıtımına daha yaklaşık 6 ay varken, sızıntıların ardı arkası kesilmiyor. Sızıntı kaynakları daha ilk günden iPhone 7 ile 3.5mm standart kulaklık girişine yer verilmeyeceğini bunun yerine sesin Lightning portundan alınacağını işaret etmişti.
Daha sonra iPhone 7'nin kamerası hakkında dedikodular çıkmış ve Apple'ın çift kameraya yer vereceği söylenmişti. Bugün gelen Japonya kaynaklı sızıntı tüm bu iddiaları doğrular nitelikte. Sızıntıya göre Apple, iPhone 7'de yine bir isim değişikliğine gidecek.

iPhone 7 ve iPhone 7 Pro olarak tanıtılması beklenen yeni modellerden Pro olanına ait çizimler oldukça dikkat çekici.

iPhone 7 Pro nasıl olacak?
Sızıntıya göre iPhone 7 Pro; 158.22 x 77.94 x 7.3 mm boyutlarında olacak. Çift kameranın eşlik edeceği iPhone 7 Pro'da, 3.5mm kulaklık girişi yer almayacak. Bu kameranın ne gibi yenilikler ile geleceği hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor.

Çizimlerde dikkat çeken son nokta ise bir konnektör. iPad Pro ile başlayan Smart Connector furyasına iPhone 7 Pro da dahil olabilir. Muhtemelen bu konnektörden iPhone'a farklı özellikler barındıran bir kılıf, klavye ve aksesuar takılacak.

Apple iPhone 7 için isim değişikliğine gidiyor