Sahneye ilk olarak Apple CEO'su Tim Cook çıktı. Cook, geçen ay piyasaya çıkan iPhone 5S ve 5C'lerden bahsederken bu cihazların toplam 9 milyon adet sattığını açıkladı. Ayrıca Apple'ın yeni işletim sisteminin de 5 gün içinde 200 milyon cihaza indirildiğini söyledi.
Uygulama geliştiriciler ise Apple Store'daki satışlardan bugüne kadar 13 milyar dolar kazandı.

iPAD AİR 

9.7 inç Retina ekranlı yeni iPad Air, iPad 4'e göre tam yüzde 43 daha ince ekran çerçevesine sahip, yüzde 40 daha hafif ve yüzde 20 daha ince. Hafifliği ile tam bir "Air!"

1 milyardar fazla transistor ile 64-bit mimarili A7 çipe ve yine iPhone 5S'in M7 çipine sahip. İlk nesil iPad'e göre 8 kat daha hızlı işlemci, 72 kat daha hızlı grafikleri ile gelişiminini gözler önüne seriyor. LTE desteği ile gelen iPad Air ile 5 megapiksel fotoğraf çekilip 1080p video kaydı gerçekleştirilebiliyor. 
10 saat pil ömrü sunan yeni iPad Air'in üç farklı renk opsiyonu gelecek: Gümüş, beyaz ve siyah. Fiyatı ise 499 dolardan başlayacak.

iPAD MİNİ

iPad mini 2013'nin yüzün, 2048 x 1536 piksel çözünürlük sunan Retina ekran teknolojisi ile geliyor. Yani anafikir olarak iPad Air ile aynı ekran yapısını sunan daha küçük boyutlu iPad geliyor.

İçinde A7 çip bulunan Retina iPad mini, iPad 2'ye göre 8 kat daha hızlı grafik performansı sunuyor. Ayrıca 2 kat daha hızlı işlemcisi ile dikkat çekiyor. Ön kameraya sahip olacak yeni iPad mini'de arka kamera ile 5 megapiksel fotoğraf çekimi ve 1080p HD video çekimine olanağı kullanıcılara sunuluyor. Çift mikrofona sahip yeni mini, tıpkı iPad Air gibi 10 saat pil dayanıklılığı vaat ediyor.

Gümüş, siyah ve beyaz renk seçenekleri ile tüketicilerin karşısına çıkacak yeni nesil iPad'lerle birlikte bazı aksesuarlar da tanıtıldı. Piyasaya 1 Kasım'da sunulacak Retina ekranlı iPad mini'nin ilk etapta satılacağı 41 ülke arasında Türkiye bulunmuyor. Fiyatının da başlangıç modeli olarak 399 dolar olacağı açıklandı.