Facebook'un yeni uygulaması kullanıcı sayısını arttırma hedefini gerçekleştireceğe benziyor. Artık Facebook Messenger aracılığıyla para transferi yapılabilecek. Klavyenin yanındaki "$" işareti kullanılarak arayüz üzerinden para transferi yapılabilecek.

Sistemde kayıtlı bir ödeme profiliniz varsa bu profil üzerinden Facebook Messenger'ın yeni özelliğini kolaylıkla kullanabileceksiniz. Eğer yoksa Mastercard ya da Visa kart numarası girip sisteme kayıt olup, IOS cihazı kullanıyorsanız da TouchID sistemi ile ödeme yapabileceksiniz.

Para transferinde tüm düzenlemelerden sorumlu olacak olan Facebook, para transferi yaptığınız kişinin banka hesabı olmaması durumunda da, paranızı kendi sisteminde saklayacak. Gönderdiğiniz kişi bir banka hesap kaydı oluşturduğunda, para direkt olarak transfer edilecek. Veya gönderdiğiniz para ulaşmadığında tekrardan sizin hesabınıza yatırılacak.

Öncelikle Amerika'da kullanıma sunulacak olan sistemin diğer ülkelerde ne zaman hayata geçirileceği ise henüz belirlenmedi.