Asus'un piyasaya çıkan son telefonu Asus Zenfone 2 hangi özelliklere sahip? Asus Zenfone 2 ile Asus Zenfone serisi arasındaki temel farklılıklar nelerdir diye merak ediyorsanız bu haberimiz tam size göre. Asus'un bu bomba telefonu Asus Zenfone 2 detaylı incelemeyi bu haberimizde bulabilir, telefonu satın almadan Asus Zenfone 2 özellikleri, hakkında tüm bilgileri bu haberimizde okuyabilirsiniz. İşte Asus Zenfone 2 detaylı incelemesi...

10.9 mm kalınlığında olan Zenfone 2, ilk izlenim olarak ele rahat oturuyor. Tasarımda çok fazla bir değişiklik yapılmadı. Yine de benzer ürünlerle kıyasla oldukça hoş bir tasarıma sahip olduğunu söylemek mümkün. 5.5 inç ekranlı bu ürün benzer ürünlerle kıyasla boyut olarak biraz daha büyük. Ama bu da pek bir rahatsızlık vermiyor.
Zenfone 2’yi kullanmaya başladıktan sonra, her ne kadar ele iyi otursa da, plastik kasanın kaygan olduğunu zamanla anlıyorsunuz. Ürünün ağırlık noktası da öne doğru olması, elinizden kayıp düşmesine neden olabiliyor.

5.5 inç IPS ekranı oldukça parlak. Ekranın renk doğruluğu gayet başarılı. Renkler güçlü ve kesin. Ayrıca Kontrast değeri de olması gerektiği gibi. 401 ppi’lık piksel yoğunluğu en iyisi olmasa da yeterli. Üründe beğendiğimiz bir özellik Gorilla Glass 3 teknolojisine sahip olması ve ekranın parmak izi lekelerini pek bırakmaması. Bununla birlikte dokunmatik teknolojisi de çok başarılı.

Yine de şunu söylemeden edemeyeceğiz. Zenfone 2’nin parlaklığı, güneşli ortamlarda kullanılması için yeterli değil.

4 Gbyte Bellek

Zenfone ailesinin en önemli özelliği Intel mobil işlemci kullanması. 64 bit Intel Atom Z3580 işlemcisni kullanan Zenfone 2 (ZE551ML) 2.3 GHz’lik bir çalışma frekansına çıkabiliyor. Bu işlemci 4 GByte kapasiteli bir bellek ile birleştiğinde müthiş bir performansa ulaşmak elden değil. Öyle ki aynı anda birden çok oyunu açıp, oyunlar arasında rahatlıkla gezinmek her telefonun harcı değil. Multitasking görevler Zenfone 2 için sorun teşkil etmiyor. Zaten genel performansa bakıldığında Galaxy S5’e çok yakın olduğunu söylemek mümkün. Grafik performansı ise Galaxy S6’dan biraz daha düşük.

Üründe beğenmediğimiz bir özellik 3000 mAh’lik pilin değiştirilememesi. Buna karşın Zenfone 2’yı 40 dakikada %60 oranına getiren hızlı şarj özelliği görülmeye değer. Ayrıca şunu da belirtmekte fayda var. Zenfone 2’nin pil kullanım süresi oldukça uzun.


13 MP’lik Kamera yeterli mi?

Asus, Zenfone 2’nin kameralarını değiştirdi. Bu kameralar, Zenfone ile kıyasla daha düşük ışıklı ortamlarda çok daha iyi fotoğraflar çekebiliyor. 13 MP’lik arka kamera f/2.0 diyafram aralığına sahip. Benzer ürünler 1.9 hatta 1.8 diyafram aralığına sahip olması bu ürünü ne yazık ki çok özel kılmıyor. Ön tarafta bulunan 5 MP’lik kamera için de benzer şeyler söylemek mümkün. Üründe beğendiğimiz bir özellik HDR çekim yapabilmesi ve manuel olarak da ayarlanabilmesi. Bununla birlikte PixelMaster uygulaması, karanlık ortamlarda iyi fotoğraflar çekmenize olanak tanıyor.

Loş ortamlarda en iyi fotoğrafı SuperHDR ile elde ediyorsunuz.

Yazılım desteği

Lollipop bazlı ZenUI arayüzü tamamen yenilendi. Asus, Zen UI 200 arayüzü ile geniş bir yazılım desteği ve birçok yeniliği kullanıcıya sunmak istiyor. ZenMotion adlı özellik sayesinde ana ekranı istediğiniz gibi ayarlamanız mümkün. Beraberinde gelen uygulamalardan Audio Wizard, ses modları ayarlayabiliyor. Müzik oynatıcısı ise Windows Phone’daki oynatıcısının gelişmiş sürümü gibi duruyor. Bizi şaşırtan bir özellik ise Asus’un kendi hava tahmini uygulaması oldu.


FM radyo unutulmadı. Bununla birlikte gelişmiş çocuk modu görülmeye değer. Verilerinizi şifrelerle koruyabildiğiniz gibi, Web sayfalarını filtreleyebiliyorsunuz. Çocuğunuzun ne kadar süre telefonla oynayabileceği de iyi düşünülmüş bir özellik.

Uzun lafın kısası. Zenfone 2 nin genel performansı gayet başarılı. Kullanılan pil 2 gün rahat dayanıyor. Ekran oldukça keskin ve net. Buna karşın parlaklık değeri, çok ışıklı ortamlar için yeterli değil.

Zenfone 2’nin çok uygun fiyatlı Zenfone’un başarısını yakalayıp yakalayamayacağını merakla bekliyoruz. Sonuçta Asus, bu ürün ile meraklıları iki kere şaşırtmasını bildi. Biri yüksek performans ve donanım birleşenleri, ikincisi de bir önceki nesil ile kıyasla yüksek fiyatı.

Teknik Özellikler:

Ekran:
5.5 inç (1920 x 1080, 401ppi)
Kamera: 13MP arka, 5 MP ön
Bellek: 4 GByte
Kapasite: 32 GByte
Boyut: 152x77x11 mm
Ağırlık: 170 gr