Uzun süre akıllı telefon yarışından uzak kalan ve bu yıl başında tanıttığı "BlackBerry 10" modeliyle pazara geri dönmek isteyen şirket, ilk çeyrekte 84 milyon dolar zarar ederek hissedarlarını hayal kırıklığına uğrattı.

'HER SEÇENEĞE AÇIĞIZ'

BlackBerry CEO'su Thorsten Heins, hissedarların kazancını artırmak için her seçeneğe açık olduklarını söylediğinde ise yatırımcıların aklına şirketin satılma ihtimali geldi. Heins, şirketi satma veya yazılım ve donanım kısımları olarak iki ayrı firmaya bölme fikrine uzak olmadığını kaydetti. Ancak Heins, herhangi bir satış veya bölünmeden önce şirketin öncelikli olarak değerini artırması gerektiğini belirtti. Heins'ın bu yöndeki açıklaması şirket hisselerinin yüzde 3 değer kazanmasına yol açtı.

BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA OLDU

BlackBerry CEO'su buna ek olarak, BlackBerry 10 modelinin ilk çeyrekteki kötü performansının modelin uzun dönem satış potansiyelini yansıtmadığını belirtti.Yine de yatırımcılar ve hissedarlar BlackBerry 10'un yarattığı hayal kırıklığının "bardağı taşıran son damla" olduğu görüşünde.

KANADA DEVLETİ ZORLUK ÇIKARABİLİR

BlackBerry yönetimi şirketi satmaya karar verse bile herhangi bir satışa engel olabilecek büyük bir engel daha var, o da Kanada hükümeti. BlackBerry firmasını bir "ulusal hazine" olarak gören Kanada devleti, şirketin yabancılara satılmasına sıcak bakmadığını önceden de belirtmişti. Buna ek olarak, Kanada, BlackBerry patentlerinin yabancı devletlerin eline geçmesini de istemeyebilir.

Kaynak: Haber7