360 Security, hackerların zafiyet yaratmak için farklı yöntemlere başvurduğu ve 20 milyon virüsle baş başa kalan Android kullanıcılarını maksimum koruma altına almak için en önemli 10 ipucunu paylaştı.
Dünyada 300 milyon kullanıcıyı mobil tehditlere karşı ücretsiz koruyan 360 Security, akıllı telefonlarda artan hacker saldırıları, virüs ve dolandırıcılık yöntemlerine karşı kullanıcıları maksimum koruma altına alacak ipuçlarını paylaştı. 360 Mobile Security Güvenlik Teknolojilerinden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Xu Xin, büyüyen ekranlarla birlikte tüketicilerin günlük işlemlerini dizüstü ya da tablet bilgisayar yerine akıllı telefonları üzerinden gerçekleştirdiğini, internet üzerinden yapılan her 3 alışverişten birinin mobil cihazlar üzerinden yapıldığını vurguladı.

Günlük hayatı hayli kolaylaştıran akıllı telefonlara yönelik güvenlik açıklarının her geçen gün arttığını söyleyen Xu Xin; "Banka bilgilerimizi, e-posta şifrelerimizi, binlerce fotoğrafımızı akıllı telefonlarımız sayesinde yanımızda taşıyoruz. 20 milyon akıllı telefon virüsüne ve 500 milyonu aşkın tehdide karşı kişisel güvenlik önlemlerinin her geçen gün daha da artırılması gerekiyor. Güvenlik yazılımlarının yanı sıra akıllı telefon kullanıcılarının internete bağlandıkları ortamdan gelen SMS ve telefonlarına kurdukları uygulamalara kadar daha temkinli olması gerekiyor" dedi. Xu Xin, Android işletim sistemine sahip akıllı telefon kullanıcılarının kişisel bilgilerini maksimum koruma altına alacağı 10 ipucunu ise şöyle sıraladı;

Güvenliği elden bırakmayın: Cihazınızın temel güvenlik ayarlarını değiştirmeyin. Gerekli olmadıkça USB hata ayıklayıcı fonksiyonunu kapatın.
Güncel işletim sistemi kullanın: Akıllı telefonunuzda işletim sisteminin en güncel sürümünü kullanın. Google, Android işletim sisteminin her yeni sürümünde, güvenliğe verdiği önemi daha da artırıyor. Jelly Bean sürümünde Google, kök sistemi kaynaklı zayıf noktaları etkili olmaması için kullanıcılara SELinux'u tanıttı. KitKat sürümünde yayın politikası güvenliğini güçlendirerek, SMS engelleme özelliği ile virüs riskini zayıflattı. Marshmallow sürümünde ise izin yönetimini kuvvetlendirdi. Bu sayede uygulama tehlikeli bir durumda izin almaya çalıştığında, kullanıcıyı bilgilendiriyor.
Antivirüs uygulaması yükleyin: Bu uygulamalar kişisel bilgilerinizi korumanın yanı sıra performansınızı gözle görülür seviyede artıracaktır. Virüs veri tabanını gerçek zamanlı olarak güncel tutup, telefonunuzu periyodik olarak tarayın.
Root'tan uzak durun: Android, açık kaynak kodlu olmasının verdiği rahatlıkla işletim sisteminin tüm detaylarına erişim hakkı tanıyor. Ancak bu işlem sonucunda telefonunuza kalıcı zarar verme ya da geri dönüşü olmayan işletim sistemi hatalarına neden olabilirsiniz.
SMS'lere dikkat: Kimliğini bilmediğiniz kişilerden gelen ya da adresini göremediğiniz SMS linklerine tıklamayın.
Yabancı siteleri ziyaret etmeyin: Kaynağını bilmediğiniz, diline hakim olmadığınız web sitelerini ziyaret etmeyin. 360 Security "Bu web sitesi problem içeriyor" uyarısında bulunduğunuzda "Devam et" butonuna basmayın.
Ücretsiz WiFi'lere aldanmayın: Parola istemeyen, herkese açık olarak gösterilen WiFi'lere bağlanmayın
Kişisel gizliliğe dikkat: Herkese açık WiFi kullanımlarında bankacılık işlemleri, online rezervasyon gibi kişisel bilgilerinizi korumak için işlem yapmayın. Bu kullanımlarda bilgilerinizin herkes tarafından kolayca ele geçirilebileceğini unutmayın.
Telefonumu bul özelliğini aktifleştirin: Bu özellik telefonunuzu kaybettiğiniz anda size yardımcı olacaktır. Telefonunuzu bulamasanız bile, bu özellik sayesinde kişisel bilgilerinizi uzaktan silebilirsiniz.
Kaynağını bilmediğiniz uygulamalardan uzak durun: Sadece geçtiğimiz yıl 520 milyon virüs saldırısı tespit edildi. 45 bin kötü amaçlı yazılım kullanıcıların telefonlarında kayıtlı olan tüm bilgileri çaldı. Bu yüzden resmi olmayan kanallardan uygulama edinmeyin.


360 Mobile Security Limited Hakkında
Mobil güvenlik ve optimizasyona odaklanan öncü mobil güvenlik şirketi 360 Mobile Security Limited, Android için 360 Security uygulamasını Haziran 2013'te lanse etti. Dünyada 300 milyon kullanıcıya (yalnızca %4'ü Çin'den olmak üzere) sahip olan uygulama, Google Play'in bir numaralı antivirüs ve optimizasyon uygulaması. Bugüne kadar 90'ın üzerinde ülkede bir numara olan uygulamanın popülaritesi en iyi kullanıcı deneyimine odaklanmasına dayanıyor. 360 Security, aynı zamanda tüm akıllı telefon kullanıcılarının mobil yaşamlarını güvence altına almak için Google ve Facebook ile işbirliği içinde çalışıyor.