Ürettiği yüksek özellikli akıllı telefonlarla adından sıkça söz ettiren Çin şirketi Xiaomi, Amerikan pazarına girmeye hazırlanıyor.

Halihazırda kulaklık, şarz cihazı, telefon aksesuarı ve akıllı ev ürünleri satarak ABD pazarına girecek şirketin yetkilileri, telefon ve tableti Amerika piyasasına sürmek için büyük çaba harcamaları gerektiğinin farklında olduklarını ve küçük ürünler ile girmeyi uygun gördüklerini ifade ediyor.
Kurulduğu günden bu yana geçen 5 yıl içinde dünyanın en büyük 5. telefon üreticisi haline gelen Xiaomi, Apple’ın ürünlerine benzerliği ile dikkat çeken telefon ve tabletlerinde Android temelli işletim sistemi MIUI (Me-You-I) kullanıyor. MIUI işletim sistemi, özellikleri ve tasarımı ile Android’den ziyade Apple’ın iPhone’larda kullandığı işletim sistemi iOS 7’yi andırıyor.

Xiaomi’nin ABD’de telefon ve tabletlerini satabilmesi için IP, patent ve operatör problemini çözmesi gerekiyor. Ancak ürünlerin Apple’a benzerliği dolayısıyla patent problemini aşmakta bir hayli zorlanacağı ifade ediliyor.

Geçtiğimiz yıl 61 milyon adet telefon sattığını duyuran şirket, gelirlerini yüzde 135 artırmıştı.