Colorful SS350P 120GB SSD tanıtım amaçlı olması muhtemel, GearBest üzerinden gönderim ücreti dahil olarak 39.89 dolar. Fiyatıyla herkesi şaşkına çeviren Colorful SS350P 120GB SSD'ler sınırlı sayıda olduğu için muhtemelen kısa sürede tükenecek.

PCNET
- SSD’lerin sabit diskler karşısındaki hız, çeviklik, sessizlik ve serinlik avantajları sürerken GB başına maliyetler her geçen gün düşüyor. Elbette sabit disklerde birim fiyat hala kat kat düşük ama tahminlere göre iki sene sonra denge gelebilir ve sabit disklerin satışı düşebilir. Sabit diskten SSD’ye geçenlerin bir daha sabit diske geri dönemedikleri açık. Şu anda ara çözüm olarak düşük kapasiteli SSD’lerle sabit diskleri bir arada kullanmak da mümkün. Piyasada 120 GB kapasiteli epey SSD var ama hiç bu kadar ucuz bir seçenek görmemiştik. Her ne kadar Colorful firması SSD dünyasında adını duyurmuş olmasa da Çin merkezli Colorful epeydir ekran kartı sunuyor. Anakart ve kasa da sunan firma son olarak yükselişi süren SSD dünyasına girdi. Tanıtım amaçlı olsa gerek 120 GB kapasiteli SSD’lerini GearBest üzerinden gönderi dahil 39.89 dolar fiyata sunmuş durumda ama sınırlı sayıda olan ürün kısa sürede tükenebilir.


Teknik anlamda, diğer SSD’ler gibi 2.5 inç genişliğinde gövde içeriyor ve masaüstü sistemler kadar dizüstü sistemlerde de kullanılabiliyor. Flash anlamında bakıldığında son zamanlarda üreticilerin tercih ettiği ve maliyeti daha düşük olan TLC üç katmanlı bellek dikkat çekiyor. Elbette kullanım süresi kısalmış olsa da normal bir PC kullanıcısını senelerce götürecek derecede uzun ömürlü olmalarına dikkat ediliyor. SATA III 6.0 Gbps bağlantısını kullanan Colorful SS350P 120 GB SSD’nin en yüksek aktarım hızı sıralı okumada 510 MB/saniye ve sıralı yazmada 350 MB/saniye olabiliyor. Fiyatı göz önüne alınırsa yazma sırasındaki düşüş o kadar da ciddi boyutlarda değil çünkü ekonomik SSD’lerin bazılarında sıralı yazma hızı 200 MB/saniye altına inebiliyordu. Colorful’un seçeneğinde 256 MB önbellek yer alıyor ve sadece gümüş renk seçeneği bulunuyor. İncelemeye gelirse detaylı analizini de yapabiliriz.

Colorful SS350P 120GB SSD 40 dolarlık fiyatıyla rakipsiz