Facebook, tıpkı diğer büyük şirketler gibi kendi alanının dışında projeler geliştirerek kullanıcı kitlesini her geçen gün büyütmeyi hedefliyor. Bu kapsamda oluşturulan Creative Labs ilginç bir şekilde kapatılma kararı ile karşı karşıya kaldı. Yenilikçi teknolojilere yer verilen Creative Labs, altındaki üç proje ile kapatılacak. Bu projelerin bir kısmı henüz tam anlamıyla kullanıma açılmamıştı bile.

Facebook’un kapatma kararı aldığı üç servis Slingshot, Rooms ve Riff şeklinde. Her bir servis kendi alanında özgün olmasa bile bir alternatif niteliği taşıyordu. Ancak artık tozlu raflara kaldırılacak. Böylesine bir kararı kısa bir süre önce Dropbox tarafında görmüştü. Popüler bulut depolama çözümü olan Dropbox, Carousel ve Mailbox servislerini kapatma kararını açıklamıştı.

Creative Labs’ın geliştirdiği projelere dönecek olursak bunlardan en popüler olanı Slingshot servisiydi. Snapchat’e bir rakip olarak geliştirilen uygulama, kullanıcıların birbirlerine kendini imha eden fotoğraf ve videolar göndermesine olanak tanıyordu. Bu servisin kapatılması şok etkisi yaratsa da aslında kısa bir çalışma ile Facebook Messenger içerisinde tekrar karşımıza çıkabilir.

Diğer iki servis ise Rooms ve Riff. Rooms, bir çeşit topluluk servisi olacaktı. Google Groups’a rakip olarak düşünebilir. Riff ise bir video uygulaması olarak karşımıza çıkacaktı. Ancak artık hepsi için çok geç. Slingshot, Rooms ve Riff, App Store ve Google Play Store uygulama marketlerinden kaldırıldı. Sadece Rooms, 23 Aralık tarihine kadar uygulamayı silmeyenler için kullanılabilir durumda olacak. Daha sonra kapatılacak.