Logosunda ufak bir değişiklik yapan dünyanın en çok kullandığı sosyal medya platformu Facebook, arkadaşlık ve grup ikonlarında da büyük bir değişiklik yaptı. İşte Facebook'ta yaşanan bu büyük değişimin öncesi ve sonrası...

İlk başta farkedilmeyen değişiklikler, dikkatli bakınca anlaşılıyor. Eski 'arkadaş' ikonunda erkek silüeti önde kadın silüeti arkada dururken, yeni tasarlanan ikonda ise tam tersi bir görüntü çizilerek kadın silüeti öne alındı. Grup ikonunda da aynı şekilde kadın silüeti arkada dururken yeni tasarımda kadın silüeti önde yerleştirildiği görülüyor. Yeni tasarımla birlikte kadın figürünün erkeğin önünde yer alması, Facebook'un sosyal medyada bir kadın devrimi gerçekleştirdiği olarak yorumlandırıldı.


Facebook tasarım ekibinin şefi Caitlin Winner, yapılan değişimle ilgili yaptığı açıklamada, "Sembole bakıldığında, erkek simgesi son derece simetrikken, kadın simgesindeki bir omuzun, erkek omuzu biçiminde algılandığını fark ettim. Hastalıklı bir gözle bakmadım aslında, sadece farkındalığım ön plana çıktı ve açıkçası o  yanlış omuz beni çok rahatsız etti" dedi. (Hürriyet.com.tr)