Google teknoloji gündemine bomba gibi düşecek yeni görüntülü konuşma uygulaması 'Google Duo'yu Google I/O etkinliğinde sürprizlerden biri olarak ortaya çıkardı. Peki görüntülü arama uygulaması olan Google Duo nedir? Google Duo nasıl çalışıyor? Google Duo ne zaman yayınlanacak? İşte merak edilen soruların yanıtı...

Google kısa süre önce başlayan Google I/O Geliştiriciler Konferansı’nda yeni bir görüntülü arama uygulaması duyurdu. Google Duo olarak isimlendirilen uygulama muhtemelen şimdiye kadar gördüğümüz en basit ve en hızlı video görüşme uygulaması.


Google’ın yalnızca mobil cihazlar için geliştirdiği Google Duo, telefon numarasının tanımlanmasının ardından aktif duruma geçiyor. Uygulama Android’in yanı sıra iOS işletim sistemiyle de uyumlu.

Herhangi bir Android kullanıcısı, iOS işletim sistemini kullanan bir arkadaşını Google Duo aracılığıyla görüntülü arayabilecek. 



Google Duo hem basit hem hızlı

Google Duo düşük ağ bağlantısında bile yüksek çözünürlükte görüntülü aramalar gerçekleştirebiliyor. Uygulama ayrıca mobil ağ ve Wi-Fi arasında geçiş yapılırken çalışmasını sürdürüyor.

Google mühendisleri uygulamanın en hızlı biçimde çalışmasını sağlamak için WebRTC teknolojisinden yararlanırken; Google Duo ile yapılan görüşmeler uçtan uca şifreleniyor.



Google Duo uygulamasının belki de en eğlenceli tarafı aramaya yanıt verme anı diyebiliriz. Zira arama henüz yanıtlanmadan, aramayı gerçekleştiren kişiye ait anlar ekranda belirmeye başlıyor. Google bu özelliği Knock Knock olarak isimlendiriyor. 

Google’ın görüntülü arama uygulaması Duo’da kameralar arasında geçiş yapmak da mümkün. Son olarak Google Duo’nın kısa süre içerisinde Android ve iOS platformlarında yer alması bekleniyor.

Google Duo uygulamasına ilişkin yayınlanan tanıtım videosuna alt bölümden göz atabilirsiniz.



Google Duo görüntülü arama uygulamalarının pabucunu dama atacak!