Google Pixel ve Pixel XL akıllı telefonlarını tanıttı. Nexus markasına veda eden Google'un yeni telefonları Google Pixel ve Pixel XL'nin özellikleri nedir? Google Pixel ve Pixel XL ne zaman çıkacak Google Pixel ne zaman satışa çıkacak, Pixel XL kaç liradan satışa çıkacak?

Google'ın uzun zamandır konuşulan ve haklarında fazlasıyla söylenti ortaya atılan yeni Pixel telefonları, resmi olarak tanıtıldı. Beklendiği gibi Pixel ve Pixel XL isimleriyle piyasaya sürülecek olan telefonlar, kutularından Android 7.1 ile birlikte çıkıyor.

Google Pixel

Google Pixel, 5 inç'lik Full HD bir ekrana sahip ve ekran, AMOLED teknolojisi ile sunuluyor. Gücünü Snapdragon 821 işlemciden alan telefon, bu işlemciyi 4GB RAM ile destekliyor.

32 ve 128 GB'lık depolama seçenekleri ile gelen telefon, microSD bellek kartı desteğine de sahip. Telefonun ön kamerası 8 megapiksel çözünürlük sunarken, arka kameranın çözünürlüğü 12 megapiksel.

USB Type-C arabirimine sahip olan Google Pixel'in batarya kapasitesi ise 2.770 mAh.

Google Pixel XL

Google Pixel XL

XL ekinden de anlayabileceğiniz gibi, Pixel XL, Google Pixel'den biraz daha büyük. Telefonun 5.5 inç'lik ekranı, QHD çözünürlüğe sahip ve yine AMOLED teknolojisi ile üretilmiş.

İşlemci, Pixel'de olduğu gibi yine Snapdragon 821 ve RAM miktarı 4GB. Depolama seçenekleri ise 32 ve 128 GB olarak belirlenmiş. Tabii ki Pixel  XL'de de micros SD bellek kartı girişi bulunuyor.

12 megapiksellik arka kamera, çift LED flaş ile destekleniyor. Ön kamera ise, 8 megapiksel çözünürlük sunuyor.

3.450 mAh kapasiteli büyük bir bataryanın sahibi olan Pixel XL'de, bağlantı arabirimi olarak yine USB Type-C'ye yer verilmiş.

Her iki telefonda da parmak izi tarayıcı bulunuyor ve telefonların 20 Ekim tarihinde raflarda olması bekleniyor...