Google kurucularından Sergey Brin'in eşi Anne'den ayrılmasının ardındaki nedenin Google takımına geçen sene katılan Amanda Rosenberg'le ilişki yaşaması olduğu iddia ediliyor. Etkileyici Google Glass fotoğraflarıyla tanınan 26 yaşındaki Rosenberg, Google Glass pazarlama bölümünün başında bulunuyor ve işin ilginci, şu anda Google arama motorunda en çok aranan isimler arasında.

Google'dan henüz ayrılan Android yöneticisi Hugo Barra'nın da eski kız arkadaşı olan Amanda Rosenberg, Google'ın milyarder ortak kurucusu Sergey Brin ile çıkan dedikodularının ardından arama rekorları kırmış durumda. Perşembe günü 50 binden fazla kez aratılan Rosenberg'e Google+ sayfasından da kişisel saldırılarda bulunulduğu söyleniyor.

Bir Google+ kullanıcısı olan Audrey Winters, Rosenberg'in sayfasında şöyle yazıyor: "Google'ı yakından takip eden herkes, onun 8 ay içinde bir değil iki patronla yattığını biliyor."

AllThingsD'nin raporuna göre Rosenberg, olaydan sonra "komut zincirinde Sergey'den daha da uzak bir konuma" taşınmış bulunuyor. Rosenberg, Brin'den önce geçtiğimiz hafta Google'dan ayrılarak Çinli cep üreticisi Xiaomi'ye geçen Barra ile de ilişki yaşamış, bir kaynağa göre bu ilişki "dikenli bir son" ile bitmişti.

Rosenberg'in eski erkek arkadaşı Ewan Butler, onun erkeklerle oynamasını bildiğini, iyi göründüğünü ve bunun da farkında olduğunu söylüyor.

Bir kaynağa göre Brin ve eşi dört ay önce ayrılmıştı. İki tarafın da herhangi bir boşanma davası açmadığı söyleniyor.