Daha önceki senelerde HTC, Samsung, Motorola, LG ile işbirliği gerçekleştirip Nexus serisi akıllı telefonlar sunmuş olan Google bu sene ilk kez Çin aşkına ülkede etkili olan Huawei ile birlikte Nexus modeli ilan edebilir. İşte Huawei'den çıkacak olan Nexus akıllı telefonun özellikleri...

Normalde ABD merkezli Google ile Çin merkezli Huawei arasında sıcak ilişki pek hayal edilemiyor çünkü bilindiği gibi Çin’de Google servislerinin çoğu yasaklı ve erişilemez durumda. Google’ın saf Android deneyimi sunan bir Nexus modelini Çin’deki kullanıcılara sunması pek anlam ifade etmiyor ama Huawei dünya genelinde başka ülkelerde de epey ilgi görüyor.

Daha önceden Huawei’nin İngiltere ofisindeki bir çalışan Nexus cihazı üzerinde çalıştıklarını söylemişti. 5.7 inç ekrana sahip olması beklenen Huawei imzalı Nexus modeliyle aynı dönemde 5.2 inç ekranlı ve muhtemelen G4 esaslı LG Nexus modeli ilan edilebilir.

Google’ın amacı Huawei işbirliğiyle bir nevi Google uygulama marketini Çin’e sunmak. İşbirliği sürerse Huawei imzalı akıllı saatler Google desteğiyle daha fazla ülkede yaygınlaşabilir. (Akillitelefon)