Huawei'nin geçen yıl Kasım ayında tanıttığı amiral gemisi Mate 8'in ardından yeni bir bomba daha patlatacağı öğrenildi. Huawei Mate 9 tanıtımına aylar olmasına rağmen Huawei Mate 9 hakkında detaylar internete sızmaya başladı bile. Peki Huawei Mate 9 teknik özellikleri nedir? Huawei Mate 9 fiyatı ne kadar? Huawei Mate 9 sistem özellikleri nasıl? İşte Huawei Mate 9 hakkında merak edilenler...

MİLLİYET - Huawei, dünyanın en büyük üreticisi konumuna geldikten sonra adımlarını daha sağlam atmaya başladı. P8‘de yaşanan sinyalizasyon sorunlarından ders alan firma yeni nesil telefonları ile yerini sağlamlaştırmak istiyor. Huawei‘nin geçtiğimiz Kasım ayında tanıttığı Mate 8 mobil pazarda oldukça beğenilen bir telefon oldu. 6 inç ekranı ile her kesime hitap etmeyen Mate 8 büyük ekranlı telefon kullanmak isteyenlerin özellikle merak ettiği telefonların başında geliyor. Ortaya atılan yeni bilgiler ışığında yeni nesil Mate 9 ile ilgili ilk bilgiler de gün yüzüne çıkmaya başladı.
Kirin 960 Sahneye Çıkıyor!
Kendi işlemcisini geliştiren 3 firmadan biri olan Huawei (diğerleri Samsung ve Apple) P9‘da kullandığı Kirin 955‘in üzerinde yer alacak Kirin 960 işlemcisini çok kısa bir süre içinde tanıtıp ve bu işlemciye sahip ilk telefonu Mate 9‘u da Sonbahar’da satışa sunmayı planlıyor.

Mate 9 Kamera Özellikleri Ne Olacak?

Söylentiye göre Çinli firma yeni nesil telefonunda 2 adet 20 megapiksel kamera sensörü kullanacak. Bildiğiniz gibi Huawei P9 ve P9 Plus‘ta Leica ile birlikte geliştirdiği 12 megapiksel kamera sensörünü kullanıyordu ve Huawei böylece 20 megapiksel kamera sensörüne dönüş yapıyor. Kamera tarafında en önemli soru işareti ise sensörün mikron olarak büyüklüğü ne olacak?

Mate 9‘da Full HD çözünürlükten 2K ekrana geçiş yapacağımızı düşünüyoruz ama belki de Huawei bir sürpriz yapar ve 6 inç 4K ekran ile karşımıza çıkar…