Sivas Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, internet arama motorlarına 'kredi kartı borcu sorgulama' ibaresi yazıldığında, ekrana, kişilerin kredi kartı bilgilerinin ele geçirilmesini amaçlayan linklerin geldiğini bildirdi. Söz konusu web sitesini ziyaret eden kişilerden 'kart sahibinin adı soyadı', 'kredi kartı numarası', 'son kullanma tarihi', güvenlik kodu' ve 'kredi kartı şifresi' gibi bilgiler istendiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Bahse konu olan, sahte olduğu değerlendiren web sitelerinde bulunan bu formların doldurulması neticesinde, kişilerin kart bilgileri el geçirilmekte ve web sitelerinin arka planlarında çalışan sistem dolayısıyla eş zamanlı olarak kontör vb. yükleme sitelerinden kart sahibinin bilgisi ve rızası dışında farklı tutarlarla yükleme işlemleri gerçekleştirilerek mağduriyetler yaşandığı anlaşılmıştır."

Vatandaşların bu tür mağduriyetler yaşamaması için şu uyarılarda bulunuldu:

-İnternet bankacılığını kullanan vatandaşlar internet tarayıcılarının adres çubuğuna bankaların gerçek adres bilgilerini girerek erişim sağlamalı.

-Girmiş oldukları bankaların ya da alışveriş sitelerinin güvenlik sertifikaları kontrol edilmeli, güvenlik sertifikası bulunmayan sitelerden alışveriş yapılmamalı.

-İnternet bankacılığı, kontör yüklemeleri, fatura ödemeleri vb. işlemlerin gerçek sitelerinden yapılmalı.

-Mail adreslerine gelen 'internet bankacılığı bilgilerinizi güncelleyin' şeklindeki postalar açılmamalı.

-İnternet bankacılığı yapılan bilgisayarlarda güncel bir anti virüs programı bulunmalı.