Apple'ın yeni nesil telefonu İphone 7'nin tasarımının nasıl olacağı kullanıcılar tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. Ne zaman piyasaya sürüleceği henüz açıklanmayan İphone 7'nin tasarımının internete sızdırıldığı iddiaları bir anda sosyal medyada gündem oldu. Peki büyük bir merakla beklenen İphone 7 özellikler ve tasarımı nasıl olacak? İşte yanıtı...
İPHONE 7 TASARIMI

Sızdırılan görseldeki prototip iPhone 7 ile mevcut model iPhone 6S arasında çok fazla tasarım değişikliği görülmüyor.
 
Cihazdaki anten bantları kaldırılmış ve telefonun alt ve üst kısmına taşınmış. Diğer bir değişiklik ise Apple'ın iPad Pro tabletiyle birlikte başlattığı Smart Connector bağlantı özelliği. Bu prototip ile bu özelliğin de telefonda olacağı görülüyor.  Smart Connector ile iPhone 7'de veri aktarımı ve kablosuz şarj özellikleri yer alabilecek.
 
Prototip ayrıca, floş kamera özelliğini gösteriyor. Söylentilere göre bu da iPhone 7'de olacak yeni özelliklerden biri. iPhone 7 mevcut model iPhone 6S ile hemen hemen aynı tasarıma sahip olacak ve yenilikler genelde cihazın içinde olacak. Özellikle şimdiki iPhone 6S üzerinde bulunan işlemciden daha hızlı Apple A10 işlemci ve daha fazla RAM ile gelmesini bekliyoruz. Ayrıca Apple iPhone 7, bu yıl muhtemelen 256GB'a kadar daha fazla depolama seçenekleri sunacak.
 
Elbette iPhone ekran çözünürlüğünün yükselmesi de, bu yıl olması gereken önemli bir değişiklik. En azından Full HD ekran iPhone 7 ve Quad HD ekran ile 7 Plus görmek güzel olurdu.
 
Apple gelecek ay düzenleyeceği WWDC 2016 konferansı ile iOS 10'u başlatacak ve bu yıl iPhone'lar ile birlikte eylül ayında satışa sunulacak.
 
Sonraki sayfalarda şimdiye kadar gelen iPhone 7 sızıntılarını inceleyebilirsiniz.
 

 
Muhtemelen iPhone 7 adını taşıyacak
 
Apple'ın iPhone modelleri için tarihsel adlandırmasına dayanarak önümüzdeki modelin  büyük olasılıkla iPhone 7 olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.
 
Apple iPhone 3G'den beri iPhone neslinin ismi için ardışık sayılar kullandı. Yeni nesil iPhone 4, sonra 5 ve en son 6 olarak adlandırılan iPhone modelleri geldi. Tabi aradaki modeller hep ‘S' takıntısına sahip oldu.
 
Farklı büyüklükteki ekranları ile iki iPhone 7 olacak
 
Muhtemelen iPhone 6s ve iPhone 6s Plus gibi  4.7-inç ekrana sahip bir iPhone 7 ve 5.5-inç ekrana sahip iPhone 7 Plus tanıtılacak.
 
İphone 7  Metal olmayacak
 
iPhone 5, 5s, 6, ve 6s tamamen alüminyum malzemeden yapılmış olarak kullanıcılara sunuldu. iPhone 7 farklı bir malzemeden yapılabilir.
 
Apple iPhone modellerinde şimdiye kadar plastik, cam ve metal gibi üç ana malzeme kullanmıştır. Son iddialara göre iPhone 7, yeni bileşik malzemelerden bir tasarıma sahip olabilir. Hiç kimse bu malzemelerin ne olabileceği konusunda bir bilgiye sahip değil ama muhtemelen alüminyum iPhone 6S'e göre daha premium hissettirecek.
 
İphone 7'nin  Arkasındaki beyaz plastik şeritler olmayabilir
 
DigiTimes'a göre iPhone 6 ve 6s modellerinde üst ve alt kısmında gördüğünüz bu beyaz plastik anten bantları iPhone 7 de olmayabilir. Apple'ın anten bantlarından kurtulmak için nedenlerinden birinin de "yeni bileşik malzemeler" olduğu iddia ediliyor.
 

 
İphone 7'nin  Tasarımı ince olacak
 
Fast Company'e göre iPhone 7 iPhone 6s'den bile daha ince olabilir. Apple kulaklık jakını yeni iPhone modelinde kullanmayacak ve sözde bunun nedenlerinden biri iPhone 7'yi daha ince yapmak.
 
İphone 7 Lightning Ear Pods ile gelecek
 
Apple'ın şu anki nesil Ear Pods'ları 3.5mm konnektörleri ile kullanabilirsiniz. Bir sonraki modellerde Lightning bağlacı bulunabilir.
 
Eğer iPhone 7'de kulaklık jakı olmayacaksa, o halde Apple iPhone ile uyumlu Lightning konnektörü ihtiyacınız olacak demektir. 9to5Mac sitesine göre yeni kulaklıklar Lightning konnektörleri girişi ile kullanılacak.
 
İphone 7 En az 650 $ olacak
 
iPhone 6s 649 $ ve iPhone 6s Plus 749 $ gibi bir fiyat etiketine sahip. Bu yüzden Apple'ın benzer bir fiyata iPhone 7'yi satacağı tahmin ediliyor.