Apple'ın amiral gemisi İphone 8'in ne zaman piyasaya çıkacağı ile ilgili iddialar ortaya atılmaya başlandı. Peki İphone 8 özellikleri nelerdir? İphone 8 ne zaman piyasaya çıkacak? Peki İphone 8'de beklenen özellikler neler? İphone 8 ne zaman tanıtılacak ve fiyatı ne kadar olacak? İphone 8 katlanabilir ekran ile gelebilir iddiaları doğru mu?

İphone 8 gündemden düşmek bilmiyor. Dijital alanda dünyanın 1 numarası olma özelliğini sürdüren Apple tarafından üretilecek olan yeni nesil İphone 8 için iddialar ortaya atılmaya devam ediyor. İşte İphone 8 için merak edilen soruların yanıtları...
 
IPHONE 8 TASARIMIYLA ŞAŞIRTACAK
 
Apple, iPhone'un 10. yıl dönümü için özel bir tasarım ile karşımızda çıkması ve özelliklerinin de en üst seviyede olması bekleniyor. 
 
iPHONE 8 NE ZAMAN TANITILACAK VE NE KADAR OLACAK?
 
Tüm dünyanın merakla beklediği Iphone 8 ve Iphone 8 Plus, 8 Eylül 2017 tarihinde tanıtılması bekleniyor. Geçtiğimiz sene 7 Eylül'de tanıtılan iPhone bu sene için ön görülen tarihler bu yönde.  Amerikan'nın California Eyaleti'nde, Apple'ın kendine has görkemli bir lansmanı ile tanıtılacak olan iPhone 8'in Türkiye satış fiyatının kaç TL olacağı ise büyük merak konusu. iPhone 8 fiyatıyla ilgili Apple yetkililerinden bir açıklama yapılmamasına karşın iPhone 8 32 GB 3300 TL, 64 GB 3700-3800 TL, 128 GB 4300-4400 256 GB 4900-5000 TL, iPhone 8 Plus 32GB 3850 TL, 128GB 4350 TL ve 256GB 4800TL aralığında olması tahmin ediliyor.
 
İPHONE 8 YENİ KONSEPTİ TANITILDI
 
Popüler akıllı telefon modellerinin piyasaya çıkmadan önce konsept tasarımlarının yapıldığını önceki haberlerimizde belirtmiştik. Özellikle iPhone ve Samsung Galaxy S serisinin yeni modelleri piyasaya çıkmadan önce çok sayıda konsept tasarımı yapılıyor.
 
Bu tasarımlar, genellikle tasarımcıların yeni iPhone'da olmasını istediği özellikleri ve yenilikleri yansıtıyor. Geride bıraktığımız günlerde Kazakistanlı tasarımcı İskender Utebaev tarafından tasarlanan iPhone 8 konsepti de bu örneklerden biriydi ve beğeni kazanmıştı.
 
Thadeu Brandao tarafından yapılan yeni tasarım ise tabiri caizse iPhone severlerin ağzını açık bırakıyor. iPhone 7'nin tasarım çizgilerinin devam ettiği yeni konsept, artırılmış ekran çerçeve oranıyla ve TouchBar özelliğiyle birçok kişi tarafından beğenildi.
 
Gördüğümüz üzere yeni iPhone 8 (veya 7s) konsept tasarımına, yeni MacBook Pro'da kullanılan TouchBar eklenmiş. Bu sayede hem telefonun işlevselliği üst düzeye çıkarılıyor hem de iPhone'un şık görünümünü daha da iyileştiriyor.
 
Ünlü tasarımcının yaptığı konsepte göre iPhone 8'de yine çift kameranın devam etmesi bekleniyor. Tabii ki iPhone'un bir sonraki modeli için 'kesinlikle bu tasarımla çıkacak' ifadesini kullanamıyoruz. Zira önümüzde daha çok uzun bir süreç var ve tasarıma dair detayların çıkması için henüz çok erken.
 

IPHONE 8 KATLANABİLİR EKRAN

 
IPHONE 8 KATLANABİLİR EKRAN İLE GELEBİLİR
 
Çoğu raporda, her zamanki gibi üçüncü bir iPhone 8 modelinin olabileceği öne sürülüyor. Bu daha 'prim' seçeneği kavisli bir OLED ekranla 5.8 inç daha yüksek olacak. Bununla birlikte, beklenen çerçevesiz tasarımdan ötürü 5.5 inç olan mevcut iPhone 7 Plus'dan daha büyük olamaz.
 
Algılayıcıları gömülü olan "sarılmış" OLED ekrana sahip 5.8 inç bir iPhone olasılığı hakkında söylentiler var. Apple Insider, bunun, iPhone X olabileceğini ve hareket tanıma gibi şeyler için bir lazer algılayıcı özelliği olduğunu önermektedir.
 
Apple, geçmişte iPhone ekranları için LG ile ortaklık kurdu ancak LG'nin 2018 yılında Apple'a sunmayı hedeflediği katlanabilir ekran üzerinde çalıştığı bildiriliyor.
 
Yukarıdaki bilgiler üzerinde işbirliği yapan saygın analist Ming-Chi Kuo, üçüncü OLED iPhone'un normal Plus modelinden daha büyük bir şey yerine 5.1 veya 5.2 olarak bir ekran boyutuna sahip olacağını söyledi.
 
Wall Street Journal ile ilgili bir rapora göre, Apple tedarikçilerin Samsung'a göre ekran daha iyi bir ekran yapmalarını ve "Samsung'tan daha iyi çözünürlükle prototip ekranları göndermelerini" söylüyor. Bu, iPhone 8'in, 2560x1440 olan Quad HD'den daha yüksek bir çözünürlüğe sahip olacağı, yani iPhone 7'den büyük bir sıçrama olacağı anlamına geliyor.
 
iPhone 8'in bir OLED ekranına girme ihtimaline henüz fazla ağırlık var. Çokuluslu bankacılık şirketi JP Morgan, OLED panelleri olarak düşünülen Apple'ın en son Menkul Kıymetler ve Takas Komisyonu'nda bir satın alma emrini buldu. Emir, bir yıl boyunca uzanıyor ve yaklaşık 4 milyar dolar değerinde.