Microsoft, San Francisco'da düzenlenen BUILD Geliştiriciler Konferansında “Windows 8 ve daha fazlası” olarak tanımladığı Windows 8.1 işletim sistemi güncellemesinin önizleme sürümünün herkes tarafından indirilmeye hazır olduğunu duyurdu.

Yeniden Tasarlanmış Windows Mağazası

Windows Mağazası, kullanıcıların mağazadaki uygulamalara kolayca göz atabilmesini ve aradıkları uygulamalara çok daha kolay ulaşabilmesini sağlamak için yeniden tasarlandı. Yenilikler arasında uygulama pazarlamaya dair daha fazla olanak, kişisel tercihlere uygun uygulama tavsiyeleri ve Windows 8.1'in yeni özellikleri arasında yer alan Bing Küresel Arama ile uyum dikkat çekiyor. Ayrıca uygulama liste arayüzü ilgili içeriklere ulaşmayı kolaylaştıracak şekilde yeniden tasarlandı.

Geliştiriciler İçin Daha Fazla Gelir Fırsatı

Windows 8.1 geliştiriciler için uygulamaların pazarlanmasına, kullanıcılarla yakınlaşmaya ve uygulama satın almaya yönelik yeni fırsatlar barındırıyor. Kullanıcılar artık Windows Store hediye kartlarıyla hesaplarına kredi yükleyerek Windows Mağazası üzerinden sunulan uygulama, kitap, oyun ve içeriğe kolayca ulaşabilecekler. Ayrıca tıpkı ön ödemeli kartlarda olduğu gibi Microsoft hesaplarına kendi para birimlerinde tercih ettikleri kadar para yükleyerek uygulama satın alabilecekler.

Zenginleştirilmiş Uygulama Deneyimi

Windows 8.1 ile uygulama geliştiriciler, uygulama tasarımlarını zenginleştirebilecekleri ve sunabilecekleri geniş bir tuvale sahip olacaklar. Windows 8.1 uygulamaları birlikte çalışarak kendi aralarında veri aktarabilecek, ekran görüntüsü paylaşabilecek ve 8 inç altındaki ekran boyutları da dahil olmak üzere geniş bir cihaz uyumluluğuna sahip olacak.

Kaynak: Habertürk