Çok sayıda modelini Android Lollipop güncellemesi dağıtarak mutlu eden Sony, işletim sistemine gelecek olan Android 5.1 Lollipop güncellemesinin de bir çok Xperia modeline geleceğini açıkladı.

Lollipop güncellemesinde rakiplerinin gerisinde kalmasına rağmen, Xperia Z3 ile başladıktan sonra diğer modellerine de hızla güncellemeyi gönderen Sony, Android 5.1konusunda işini şansa bırakmayacak gibi görünüyor.

Android 5.1 ile gelen yenilikler arasında Bluetooth ve Wi-Fi ayarlarına hızlı erişim, geliştirilmiş gizlilik modu, telefon ve alarm ses ayarlarında düzenlemeler, çoklu SIM ile HD ses desteği ve cihaz koruması özelliği bulunuyor. Ek olarak Sony’nin işletim sistemine neler ekleyeceği bilinmezken, pil ömrü ve performans konusunda çok sayıda iyileştirme ile hata düzeltmelerinin, Sony sahiplerine kavuşacağını söyleyebiliriz.

Hâli hazırda geliştirmesi süren Android 5.1 Lollipop için sıraya giren Xperia cihazları ise aşağıda sıraladık. Güncellemenin Temmuz ayı itibariyle başlayacağı belirtiliyor ancak her Android güncellemesinde olduğu gibi, bu sefer de çok sayıda faktör sürece dâhil olacağı için Android 5.1’in tüm Sony telefon ve tabletlere gelmesi zaman alacaktır.

Sony Xperia Z3 serisi: Xperia Z3, Xperia Z3v, Xperia Z3 Compact ve Xperia Z3 Tablet Compact
Sony Xperia Z2 serisi: Xperia Z2 ve Xperia Z2 Tablet
Sony Xperia Z1 serisi: Xperia Z1, Xperia Z1 Compact, Xperia Z1S, Xperia Z Ultra ve Xperia Z Ultra GPE
Sony Xperia Z serisi: Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR ve Xperia Tablet Z
Sony Xperia M2 ve Xperia M2 Aqua
Sony Xperia T2 Ultra
Sony Xperia C3