Lingada.com Editörü Hakan Gemci yaptığı basın toplantısı ile lingada.com internet sitesinin gayesini ve amacını anlattı. Gemci yaptığı açıklamada Lingada.com uzun altyapı araştırmaları ve büyük çabalar sonrası kurulmuştur dedi.Lingada .com editörü Hakan Gemci sitenin alt yapısından ve konumundan bahsederek lingada.com ne amaç ile kurulduğunu aktardı Hakan Gemci konuşmasında şunları ekledi;

Kahramanmaraş olarak etkinliğe açık bir şehiriz aslında. Fakat iletişim yetersizliğinden yapılan etkinliklerden halkımızın haberi olmuyor. İşte tam olarak bunu ortadan kaldırmak için. Lingada.com ile karşınızdayız. Lingada.com Kahramanmaraş’ta ilk defa değişik bir platformda hizmet vermeye başlayan sosyal içerikli ve Kahramanmaraş’ta kültürel faaliyetleri ne zaman ve nerede olduğunu okuyucularına aktaran bir internet sitesi olarak kurulmuştur.

Lingada.com sayesinde genç yaşlı herkes bölgedeki tüm etkinliklerden haberdar olacak ve halkı sosyalleştirmeye bir adım daha yaklaştıracaktır. Lingada.com sayesinde Kahramanmaraş halkı her türlü sosyal etkinliği takip edebilecek ve etkinliklere katılabilecektir. Bunun halkımız adına iyi bir hizmet olduğunu düşünüyoruz. Daha da ilerletmeyi düşündüğümüz bu site sayesinde her yaştan etkinliklere katılım sağlanması adına özellikle gençlere faydalı olacağına inanıyoruz dedi.

Lingada.com genç yaşlı her yaşın takip edebileceği bir etkinlik platformudur. “sevdiklerinizle gidebileceğiniz o kadar etkinlik var ki” sloganı ile katılacağınız,  “şiir dinletileri, konferans, eğitim toplantıları tiyatro vb.” Gibi yüzlerce etkinliği bulabileceğiniz bir site olduğunu aktaran Hakan Gemci;

Lingada.com aşama aşama büyüyecek şekilde planlanmıştır.ilk aşamada Kahramanmaraş ve çevresine hitap edecek şekilde planladığımız sitemizde ikinci aşama çevre iller Gaziantep, Adıyaman, Osmaniye, Kilis ve Hatay‘da yapılacak etkinlikleri yayınlamak üzere hizmet etmeyi düşünüyoruz. Üçüncü aşamada yapılacak etkinliklerin online davetiye ve bilet satışı gibi organizasyonları yapmayı planlıyoruz dedi.