20-25 Ağustos'ta Kocaeli Körfez Yarış Pisti'nde yapılacak olan TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları'nda KSÜ yapımı İSTİKLAL'de yarışacak.

Aynı yarışta Türkiye'nin dev üniversitesi İTÜ'nün yaptığı ARIBA'da pistteki yerini alacak. 

İSTANBUL Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) yaptığı, güneş enerjisiyle çalışan ARIBA adlı otomobili dün sabah İstanbul'dan Ankara'ya doğru yola çıktı. İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampüsü'nden yola çıkan araç, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü geçerek, Ankara yolcuğuna devam etti. 600 bin TL harcanarak üretilen aracın bugün Ankara'ya varması bekleniyor. ARIBA'nın İstanbul - Ankara yolculuğunun maliyeti ise 2 TL.

KSÜ yapımı İSTİKLAL'de yarışa hazır.  Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği ile Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencilerinin geliştirdiği güneş enerjisiyle çalışan "İstiklal" adlı araç, Kocaeli'ndeki yarışlar için hazırlandı.

"İstiklal" ekibinin alternatif enerjili araç takımı kaptanı Fikret Karabey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 yıldır yarışmaya katıldıkları aracı değiştirip, bu yıl yeni bir araçla derece beklediklerini söyledi.

Bazı üniversitelerin 1 milyon TL kaynak ayırdığı yarışmada KSÜ 100 bin TL'lik mütevazi bir bütçeyle başarı arayacak.

Haber46 olarak İSTİKLAL'e başarılar diliyoruz.