LG G4 dün akşam tanıtıldı. LG firması, LG G3 ile yakaladığı başarıyı bir üst seviyeye çekmek için yeni amiral gemisini LG G4′ü tanıttı. LG G4, teknik özellikleri, hızı, ekran kalitesi ve kamera detayları ile adeta göz kamaştırıyor. LG G4′ün özelliklerini, teknik detaylarını sizler için haberimizde derledik. İşte LG G4 ve özellikleri…
Güney Koreli LG’nin heyecanla beklenen amiral gemisi telefonu G4, New York, Seul, Londra, Singapur, Paris ve İstanbul’da ilk kez tanıtıldı. 5,5 inç’lik ekranla (QHD IPS Quantum Display) gelen LG G4, Android 5.1′le çalışıyor. IPS Quantum ekran, LG’ye göre piyasanın en iyisi ve geçen seneki G3′e göre yüzde 25 daha parlak. Cihazın tutmayı kolaylaştıran hafif bir kavise sahip gövdesinde gerçekten deriye yer verildiği de tanıtımla birlikte resmiyet kazandı. Ayrıca her cihazdan paylaşabileceği Google Drive üzerinden 100 GB ücretsiz depolama alanı sunuluyor. 8 MP ön, 16 MP arka kameraya sahip LG G4, 29 Nisan’da dünyada 180 operatör tarafından satışa sunuluyor.

LG G4 FİYATI NE OLACAK?

Türkiye’de yükselen dolar kuru ve vergilerle beraber LG G4′ün Galaxy S6 ile beraber aynı fiyat aralığında bulunması bekleniyor. Fakat iki senedir Türkiye’de agresif bir fiyat politikası izleyen LG, kar oranını düşürerek ve bazı vergi oranlarını sineye çekerek, yine iddialı bir fiyatla pazara girebilir. Henüz Türkiye için kesin bir rakam yok. Yine LG G4 modelinin Mayıs ayında Türkiye’de 2000-2500 lira arasında satılması bekleniyor.

Telefonda 534 PPI değerine sahip 1440×2560 çözünürlüğünde 5.5 inç’lik ekran, 6 çekirdekli 64 bit Snapdragon 808 işlemci ve Adreno 418 GPU bulunuyor. Ana kamera 16 MP, ön kamera ise 8 MP. 3000 mAh pille gelecek olan G4′te yüksek ihtimalle 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı olacak.

BAŞARILI TASARIM

Uzun süre sonra G3′ün elde ettiği başarılı satış rakamları yüzünden LG G4′ün tasarımında radikal değişiklik yok. Açılabilir kapak farklı bir deri kılıfla şık bir tasarım ortaya çıkarılıyor. Yine farklı renk seçenekleri arasında son 2 yılın en popüler rengi altın da kullanılıyor. 155 gram ağırlığa sahip telefon 4G ve 3G uyumlu olarak kullanıma sunuluyor. Kamera uygulamasına iki defa tıklandığında çekime hazır hale geliyor. Yine arka kameranın altındaki tuşa çift dokunduğunuzda ekran kapanıyor.

PİL ÖMRÜ UZADI

Akıllı telefonun en büyük derdi pil. Pil tüm uygulamalardan hangisinin öncelikli olduğuna dikkat etmeli. Kullanıma bağlı olsa da LG G4′ün pil ömrü önceki modeline göre yüzde 20 daha fazla. Pil tüketiminin artışına kapasite artışı her zaman çözüm değil. Ancak tüm markalar yeni yatırımları bekliyor.

LG G4′ün Teknik Özellikleri

LG’nin son üst seviye cihazı olan G4 modelinde 5.5 inçlik ve Quad HD çözünürlüğünde olan IPS Quantum ekran bulunuyor. LG G4′te beklenildiği gibi 6 çekirdekli ve 1.8GHz saat hızında çalışan Qualcomm Snapdragon 808 çipseti bulunmakta. Bu çipsette 2 adet ARM Cortex-A57, 4 adet de ARM Cortex-A53 işlemcisi bulunuyor. Adreno 418 grafik işlem birimiyle güçlendirilen bu çipsete 3GB DDR4 RAM eşlik edecek. Ayrıca G4′te ayrı bir grafik rami bulunacak.

Ayrıca kamera konusunda da iyileştirmeler yapan LG, LaserCam adını verdiği çift led flaşlı, 16MP çözünürlüğünde OIS 2.0, f/1.8 özellikli ve lazer otofokus  (0.2sn odaklama) destekli arka kamerası bulunuyor. 4K çekim destekli bu kamerada %80 daha parlak ve %40 daha canlı fotoğraflar sunacak.


OIS 2.0 ile eklenen çapraz yönlere doğru kamera hareketi sayesinde titremelere karşı çok daha başarılı bir çekimi sağlarken bozulmaları da oldukça düşürecek.

Ayrıca “Renk Spektrum Sensörü” de bulunan bu kameranın diğer kameralara göre en büyük artısı bu olacak.

Renk Spektrum Sensörü ise normal kameralardan farklı olarak renkleri ve ışık tamamen ayırt edebilmesiyle ön plana çıkacak. Bu sensör ile hem kızılötesi hem de RGB renkler harmanlanarak her renk ve her ton direkt olarak seçilebilecek ve çektiğiniz her ne ise o kadrajdaki asıl renkler tam olması gerektiği tonlarda fotoğrafa geçerek gerçeklik payı en üst seviyelere çıkacak ve canlılık hat safhada olacak. Böylelikle RAW kalitesinde fotoğraflar çekebileceksiniz.

Bunun yanı sıra 8MP de ön kameraya sahip olan LG G4, f/2.0 desteğiyle son dönemin en önemli telefon detaylarından biri haline gelen selfie kamerasında da iyi bir çözünürlük sunacak.

En çok eleştirileceği nokta olan bataryada ise LG G3′te de olduğu gibi 3.000mAh bataryaya sahip olan G4 değiştirilebilir bir batarya olması sebebiyle kullanıcılara yedek batarya taşımalarına da olanak tanıyacak. Fakat bu noktada LG G3′e göre aynı batarya olmasına rağmen daha iyi bir performans göstermesi bekleniyor. Çünkü Snapdragon 808, 801 modeline göre daha iyi bir enerji tasarrufu sağlayacak. Hatta LG’ye göre 3.000mAh bataryayla 1 günden fazla kullanımm sağlayacak.

Son olarak 32GB depolama alanı sunan LG G4, 2TB’a kadar da MicroSD kart desteğiyle oldukça yüksek kapasiteye arttırılabilir bir hafıza yapısıyla karşımıza çıktı.

LG G4′den Her Zevke Farklı Tasarım

LG G4′ün şüphesiz en fark yaratacak detayı gerçek deri olan arka kapağı olacak. Siyah, kahverengi, bej, bordo, turkuvaz ve sarı olarak çeşitli deri arka kapak seçeneğine sahip olan G4, normal arka kapak tasarımında da beyaz, siyah ve krem rengi olarak 3 farklı renk seçeneği sunuyor.

Tasarımsal olarak LG G3 ile neredeyse birebir yapıda olan G4′ün arkada bulunan açma-kapama tuşu ise LG G2′deki şekline geri dönmüş. Ayrıca kamera da daha büyük ve kare şeklinde olarak değiştirilmiş.

Önceden de bahsedildiği gibi ufak bir eğimi (3000R) bulunan G4 elle tutuş konusunda ve telefonu kulağımıza götürdüğümüzde daha rahat bir kullanım sağlama amacıyla tasarlanmış. Ayrıca bu eğim%20 daha fazla dayanıklılık sağlayacak. Bunun yanı sıra daha önce çerçevesiz yapıda gelebileceği konuşulan G4, ince de olsa bir çerçeve barındırmaya devam ediyor.


LG G4′ün Ekranı Göz Kamaştırıyor

LG G4′te bulunan Quad HD Quantum IPS ekranı LG’ye göre tüm ekranlardan daha iyi performans sergileyecek. %25 daha parlak ve daha canlı olacak olan bu ekran renk reprodüksiyonunu %20 arttırıyor. Ayrıca %50 daha iyi kontrast (1500:1) sunan LG G4 size gerçeğe en yakın görüntüyü sunarak çok başarılı bir görüntüyü sunacak. Ekranda 538 ppi değeri bulunuyor.


LG G4′de Müzik Daha Keyifli: Quad Beat 3

LG’nin G4 lansmanındaki bir yeniliği de kulaklık tarafında oldu. LG G2 ile yenileyerek Quad Beat 2 adını verdiği kulaklık konusunda başarılı olan firma, bu sefer bu kulaklığı da geliştirerek Quad Beat 3 adıyla yeni bir kulaklık ile G4 sahiplerine müzik konusunda daha keyifli bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

LG G4′e Özel Kılf: Quick Circle (G4 Folio) Kılıf

LG’nin G2′de “Quick Window” adını verdiği akıllı kılıfı G3 modelinde yuvarlatarak “Quick Circle” adını vermişti. LG G4 modelinde de bu kılıf tasarımına devam eden firma yine yuvarlak penceresinden telefonu açmaya gerek duymadan arama, müzik, saat ve bildirimler gibi detayları kontrol etmenize olanak tanıyor olacak.


LG G4 İle Farklı Bir Android Deneyimi

LG G4 ile yazılımını da yenileyen firma, “İnsan merkezli” olarak bahsedilen ve LG UX 4.0 adını verdiği ve Android 5.1 Lollipop ile gelen bir yeni arayüze sahip. Bir önceki versiyonuna göre çok büyük değişiklikler sunmasa da daha kolay ve daha güzel bir kullanım sağlayacak olan LG UX 4.0 kullanıcılarına zevkli bir Android deneyimi yaşatacak gibi görünüyor.

Kamerada ise tıpkı DSLR kameralarda da olduğu gibi manuel modu getiren LG, profesyonel kameralarda olduğu gibi birçok detayı ayarlanabilir yapmış. Ayrıca ses kısma tuşuna çift tıkladığınızda anında kamera çekimi yapabiliyor.

Smart Bulletin adlı HTC’nin Blinkfeed akışına benzer bir çözüm sunarak sizin adınıza birçok şeyi toplayacak. Quick Help ile size aradıklarınız daha rahat bulmanıza olanak tanıyacak. Smart Notice özelliği ise arttırılmış.  Ayrıca LG G4 kullanıcılarına Google’ın sunduğu 15GB Google Drive alanına 100GB daha ekleyerek toplam 115GBlık bir bulut depolama alanı sunacak. MirrorLink adındaki araç modu gelecek. Bu size özellikle Volkwagen araçlarda büyük yardımı dokunacağı söyleniyor.

Sonuç olarak oldukça güzel yenilikler ile gelen bir cihaz görmekteyiz. Bakalım LG fiyat konusunda nasıl bir yol izleyecek ve satışları nasıl bir sonuç getirecek.