Bir döneme damgasını vuran telefon üreticisi Nokia, geçen sene bu işlerden elini eteğini çekmiş ve cihazlar ile hizmetler bölümlerini Microsoft firmasına satmıştı. Windows Phone'a yapılan yatırımlar Nokia için pek fayda sağlamazken, Finlandiya merkezli firmanın akıllı telefon pazarından tamamen çekildiğini söylemek yanlış olur.
Ancak Finlandiya merkezli firma, rekabetin kıyasıya yaşandığı akıllı telefon piyasasından tamamen uzaklaşmış değil. Yeni söylentilere göre Nokia, yakın gelecekte piyasaya süreceği bir telefon için yeni çalışanlar almaya başladı. Bu arada Nokia'nın tüketici piyasasına Android'li N1 tabletle geçen sene geri döndüğünü hatırlatmakta fayda var. Ancak bu tablet, Nokia'nın ismini taşımasına rağmen üretim, dağıtım, pazarlama ve destek Çinli üretici Foxconn tarafından sağlanmaktaydı.

Nokia'nın geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamada akıllı telefon piyasasına geri döneceği doğrulanmıştı. Firma, Microsoft'la olan anlaşması gereği 2016'nın sonlarına kadar kendi markasını taşıyan telefonlar üretemeyecek. Ancak bu durum, Nokia'nın telefon geliştirmesine engel değil. Reuters'ın haberine göre Nokia, akıllı telefonlara ilişkin düzinelerce LinkedIn reklamı yayınladı. Habere göre aranan çalışanlar arasında ürün geliştirme uzmanları ve Android mühendisleri bulunuyor.

Nokia, geçtiğimiz hafta Ozo adında yeni bir sanal gerçeklik kamerası tanıtsa da bu cihaz, profesyonel içerik üreticilerini hedefliyordu ve tüketicilere yönelik değildi. Firmanın geçen sene Android'e Z Launcher'la adımını attığını da hatırlatalım. (CHIP)