Microsoft'un büyük umutla satın aldığı Nokia telefon birimi, Çinli Foxconn'un grup firması olan FIH Mobile'a satıldı. Microsoft firmasından yapılan açıklamada, Windows 10 Mobil, Lumia 950, HP, Alcatel ve diğer cihaz ekosistemine desteğin devam edeceği ifade edildi.

Firma, Nokia’yı 2013 yılında 7.2 milyar dolara satın almıştı. Nokia’nın 222, 230 gibi giriş seviyesindeki tuşlu modellerini üreten bölümünü 350 milyon dolara sattı. 2024 yılına kadar Nokia’nın isim hakkı firmaya verildi. Anlaşmanın bir parçası olarak Microsoft, Vietnam Hanoi’deki üretim faaliyetlerini de Çinli firmaya devredecek. 4 bin 500 çalışan da Foxconn’a geçecek.
Desteği devam edecek
Microsoft, yaptığı açıklamada Windows 10 Mobil, Lumia 950, HP, Alcatel ve diğer cihaz ekosistemine desteğini sürdüreceğini söyledi. Ancak yeni üretimle ilgili bir konudan bahsedilmedi. Satışla beraber Nokia markasının kullanım hakları da Foxconn’a geçerken, Microsoft’un telefon pazarında Lumia ile sadece orta veya üst seviyeye odaklanması bekleniyor.
Nokia’nın yaptığı açıklamada ise, “Satış anlaşması 10 yıllık isim haklarını kapsıyor. Foxconn tarafından önümüzdeki üç yıl içinde küresel ölçekte Nokia markalı telefon ve tabletlerin yaygınlaştırılması için 500 milyon doların üzerinde bir yatırım yapılacak” denildi. Apple ve Samsung’la rekabet edemeyen Microsoft’un telefon gelirleri yılın ilk çeyreğinde yüzde 46 oranında düşüş gösterdi.

Nokia markası Çinli Foxconn firması ile çıkışa geçmeye hazırlanıyor