Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Milli Eğitim Bakanlığına sunulan DSL internet tarifelerinin yüzde 10 oranında düşürüldüğünü bildirdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) sunulan DSL internet tarifelerinin yüzde 10 oranında düşürüldüğünü bildirdi.

Bakan Elvan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de internetin yaygınlaşması için ihtiyaç duyulan düzenlemeleri art arda hayata geçirdiklerini ifade etti.

Bu kapsamda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu'nun (BTK) yeni bir karar daha aldığını belirten Elvan, bugünden itibaren Türk Telekom tarafından Milli Eğitim Bakanlığına toptan seviyede sunulan DSL tarifelerinde yüzde 10 indirim uygulanacağını söyledi.

Bakan Elvan, İnternet Servis Sağlayıcılarının Milli Eğitim Bakanlığına verdikleri internet hizmetinde indirimi kendi belirledikleri çerçevede uygulayacaklarını söyledi.

GENÇLER İNTENETTEN DAHA FAZLA FAYDALANSIN

Özellikle FATİH Projesiyle birlikte tüm okullarda oluşturulan akıllı sınıflarda internet altyapısının daha verimli kullanılmasını ve gençlerin internetin sağladığı faydalardan daha çok istifade etmesini istediklerini dile getiren Bakan Elvan, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 17 milyon öğrenci ve öğretmen okullardaki internet imkanlarından istifade ediyor. Bilindiği gibi özel durumları gereği MEB ve MEB'e bağlı okul, kurum ve kuruluşlara DSL internet hizmeti diğer kullanıcılara göre indirimli olarak veriliyordu. BTK'nın bu kararıyla, internetin eğitim ve öğretim faaliyetlerinde daha etkin bir şekilde kullanılabilmesi için mevcut indirimlere ek olarak yüzde 10 oranında bir indirim daha yapılacak."

BTK tarafından daha önce de İnternet hizmetinin engelliler ile şehit yakınları ve gazilere yönelik olarak indirimli tarifelerle sunulmasına yönelik kararlar alınmıştı.