Çocuklarınız neden sürekli olarak bilgisayar başında vakit geçiriyor hiç düşündünüz mü? Bunu sizler için ekip olarak biz araştırdık. Çocuklarımız yaz aylarında sıcaktan sokaklara çıkamadığı için kendilerini bilgisayar başında buluyorlar. Bilgisayar başında sürekli olarak oyun oynayan çocuklarınızın neler oynadığını gözetmelisiniz.

 

Bilgisayar da genellikle iki tarz oyun oynanmaya başlandı. Online oyunlar ve flash oyunlar günümüzün modası olarak göze çarpıyor. Çocuklarımız genellikle yaş gruplarına göre bu iki tarz arasından seçim yapıyor. Online oyunları genellikle 15 yaş üstü çocuklarımızın internet üzerinden oynuyorlar. Flash oyunları ise 3 ile 15 yaş arasında çocuklar tercih ediyor. Online oyun oynanması yerine flash oyunların tercih edilmesini öneriyorum. Online oyunların zararlı olduğunu ve bağımlılık yaptığını zaten biliyorsunuz.

 

Flash oyunların çeşitli avantajları bulunuyor. Öncelikle oyunlar çok çabuk bitirildiği için bilgisayar başında çok fazla vakit geçirmiyoruz. Ortalama birkaç saat flash oyun oynadığınız zaman yeterli gelecektir. Kolay oynanışı, hikayeleri ve zihnimizin gelişmesinde yardımcı olduğu için kesinlikle flash oyunları tercih edin. Flash oyunlar arasında en fazla tercih edilen kategorilere göz gezdirelim.

 

Kız çocukları genellikle giydirme oyunlarını tercih ediyor. Çeşitli ünlü mankenlerin üzerinde değiştirdikleri kıyafetler ile onlara uygun kombineyi yakalamaya çalışıyorlar. Çocuklarınız bu sayede çeşitli kıyafetler görmüş oluyor.

 

Kızların ikinci tercih ettiği kategori ise makyaj oyunları olarak değerlendirildi. Oyun yapımcısının seçtiği manken üzerinde çeşitli makyaj malzemelerini kullanıyorsunuz. Makyaj malzemelerinin ne işe yaradığını öğrenebilirsiniz. Bununla birlikte hem makyaj hemde kıyafetleri giydirebileceğiniz oyunlar bulunuyor.

 

Erkekler genellikle spor, dövüş ve zombi oyunları oynamayı tercih ediyor. Zombie oyunları pek fazla faydalı olmamasına rağmen erkeklerin ilgisini çekiyor. Ebeveynlerin bu konuda uyarması gerektiğini düşünüyorum. Zombie diye varlıkların olmadığını onlara anlatın.