En çok tercih edilen mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, kullanıcılarına yeni teknolojiler sunmaya devam ediyor. WhatsApp'ın şimdi de kullanıcıları için görüntülü konuşma hizmeti vermeye başlayacağı ve yeni teknoloji için çalışmaların devam ettiği bilgisi internete sızdı. Peki WhatsApp'ın yeni görüntülü konuşma hizmeti bizlere ne kolaylıklar sağlayacak? İşte merak edilen sorunun yanıtı...

Akıllı telefonların hayatımıza girişi ile Whatsapp gibi uygulamarda bir anda günlük yaşantımızın bir parçası haline geldi. Sms kullanımını neredeyse sıfıra indiren Whatsapp'ın yeni hedefi görüntülü konuşma oldu. Whatsapp mühendisleri tarafından geliştirilmeye çalışılan görüntü konuşma kullanıcıların hayatlarını daha da kolaylaştırmak adına benzersiz bir özellik taşıyacak...

WHATSAPP GÖRÜNTÜLÜ KONUŞMA UYGULAMASI

WhatsApp bir süredir dedikodu olarak dolaşan video görüşme özelliği için çalışmalarını sürdürüyor. WhatsApp, beta test programına kayıtlı kullanıcıları için bu özelliği yerleştirmeye başladı bile.
 
WhatsApp’ın beta test programına kayıtlı olan kullanıcılar, Google Play aracılığıyla yapacakları (v2.16.80) Android güncellemesi ile video arama özelliğini kullanabilecekler. Ancak bu özellik için simge yerleştirilmesine rağmen videolu görüşme henüz aktif edilmedi. Arama simgesine dokunduğunuz zaman Video Call adı ile video simgesi görülebiliyor.


Arama yapmak istediğinizde ise karşınıza arama yapılamadı uyarısının olduğu bir sayfa açılıyor. WhatsApp deneme süresinden sonra muhtemelen kullanıcılarına bu özelliği tam anlamıyla vermeye başlayacak. Şimdilik bu servisin ne zaman açılacağı belli değil.
 
Skype, Facebook Messenger gibi rakipleri ile arasındaki en büyük eksiğin video görüşmesi yapılamıyor olması sonunda WhatsApp’ı harekete geçirdi. Bundan yaklaşık 20 gün önce WhatsApp geliştirme merkezinde yeni bir sürüm güncellemesine dahil edilecek “görüntü ayarla”, “kamera değiştir”, “video çağrı başlatıldı” ve benzeri komut ve bildirimlerin WhatsApp uygulamasına dahil edilmeye başlandığı saptanmıştı.

Peki WhatsApp da bizi görecek mi?