PlayStation 2 oyunlarını 'Play' isimli emülatör sayesinde Android ortamında oynamak artık mümkün. Peki PlayStation 2 oyunlarını Play uygulaması nasıl çalıştırıyor? Tüm detaylar bu haberimizde...

Android platformunda oyun severler farklı emülatörler ile PlayStation 1, PSP, Atari, Nintendo DSi ve GameBoy gibi konsol oyunlarını telefon veya tabletlerinde oynayabiliyor. Ancak gelişmiş grafiklere sahip PlayStation 2 ve Xbox gibi konsolların oyunları henüz Android cihazlarda maalesef ki çalışmıyordu. Ta ki bugüne kadar!
Android platformu için geliştirilen “Play” isimli bir emülatör, Android cihazlarda PlayStation 2 oyunlarını stabil bir şekilde çalıştırıyor. Henüz belli başlı PlayStation 2 oyunlarına destek veren Play PS2 emülatörü üzerinde çalışmalar sürüyor. İlerleyen aylarda oyun desteğini artırması ve daha stabil olması beklenen bu emülatör ücretsiz olarak sunuluyor.

Oyun Desteği Artacak!
Android için PlayStation 2 emülatörü şimdilik; Final Fantasy X, Capcom Vs SNK 2, Dragon Quest VIII, Dynasty Warriors 2, Gradius V, Kingdom Hearts, ve Space Harrier oyunlarını sorunsuzca oynatabiliyor. Bakalım ilerleyen günlerde açık kaynaklı olarak başlayan bu proje gelişip, God of War gibi kaliteli grafiklere sahip oyunları Android cihazlarda çalıştırabilecek mi? (shiftdelete.net)