2008 yılından bu yana Türkiye’de pvp server ile de oyun deneyimi sunan Metin2 oyununu bu serverlerde çok daha renkli ve çok daha kaliteli bir şekilde oynayabilmek mümkündür. Oyun dünyasında devrim nitelinde yenilikler yaratan teknoloji ve internet ile birlikte internet tabanlı oyunlar dünya genelinde popüler hale geldi ki Metin2 150 milyondan fazla aktif oyuncu sayısıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Ancak iyi bir pvp server için gerekli olan özellikleri üzerinde barındırıyor olması büyük bir önem arz ediyor.

 

Metin2 pvp serverlerde bulunan bu özelliklerin yanı sıra özel event günleri gibi çeşitli etkinliklerde oyuna renk kazandırıyor. Oyuncuların karakterleriyle oyuna başladıklarında daha fazla silah ve item gibi özelliklere sahip olmasının yanı sıra oyunun başlangıç seviyelerini en hızlı şekilde geçebiliyor olması gibi çeşitli özellikleri pvp serverler için oyuncuların daha fazla ilgi göstermesine yol açıyor. Pvp serverlerin oyuncular için en önemli avantajlarından birisi kesinlikle oyunun ilk başlangıç seviyelerinin normal Metin2 TR sunucularına göre çok daha hızlı bir şekilde geçilebiliyor olmasıdır.

 

Son yıllarda internet ortamında hayli popüler hale gelen DDOS saldırıları başta olmak üzere tüm sanal saldırılara karşı gerekli olan Firewall gibi önlemlerin alındığı Metin2 pvp serverler oyunculara güvenli ve keyifli bir server deneyimi sunuyor. Çünkü oyunun başlangıç seviyesinde oyuncuların yapabildikleri mücadeleler kısıtlı ve renksizdir. Ancak zamanla gelişen karakteriyle daha zorlu ve daha keyifli mücadeleler içerisinde yer alma fırsatını yakalıyor ki bu oyun deneyimini arttırıyor.

 

Metin2 pvp serverlerde oyunculara sunulan normal sunuculardaki özelliklerden farklı olarak güvenlik konusunda da önemli fırsatlar sunuluyor. Özellikle Ayrıca Metin2 TR sunucularında sıklıkla şikayet edilen Worldport, DC,Lag ve uyku modu gibi açık ve sorunlara karşı da alınan önlemler oyundaki haksızlıkların önüne geçilebilmesini sağlıyor. Bu tip açıklara karşı gerekli olan önlemleri alan pvp serverlerde bir diğer önemli nokta ise server için belirlenen zorluk derecelendirmesidir. Çünkü kişiselleştirilebilir serverler olan pvp serverlerde zor, orta ve kolay şekilde 3 farklı zorluk derecelendirmesi oyuncuların kendi deneyimlerine göre en ideal serverde yer alabilmelerine yardımcı oluyor.