Erciyes Teknopark'ta yer alan Bonus Teknik Ltd. Şti.'nde elektromanyetik dalgaları ve radyasyonu kestiği belirtilen cep telefonu kılıfı üretildi. Şirketin Ar-Ge ve Strateji Müdürü Mustafa Özcan, cep telefonunun yaydığı radyasyonun zararlarından yola çıkarak böyle bir üretime karar verdiklerini söyledi. Elektromanyetik dalgaları kesebilmenin bir yolunun da gümüş madeni olduğunu belirten Ar-Ge ve Strateji Müdürü Özcan, bu özellikten yola çıkarak gümüş elyaf ürettiklerini ve kalkanlama metoduyla cep telefonu kılıfında kullandıklarını kaydetti.

Özcan şöyle konuştu: "Gümüşün manyetik dalgaları kesme özelliğinden yola çıkarak gümüş elyaf ürettik. Bu elyafı cep telefonuna sardığımızda sinyallerin tamamen düştüğünü gözlemledik. Ve elyafı cep telefonu kılıfının ön, yani kulağımıza gelecek tarafına yerleştirdik. Cep telefonları sinyali arkadan alır, böylece hem sinyali kesmemiş olduk, hem kulak ile cep telefonu arasına bir cisim yerleştirerek direk teması önledik hem de kullanıcıların radyasyondan etkilenmemelerini sağladık" diye konuştu.

”˜Faraday kafesi' şeklinde tanımlanan bu yöntemin, TÜBİTAK tarafından onaylandığını ve yüzde 99.9 oranında elektromanyetik dalgaları ve radyasyonu engellediğini belirten Mustafa Özcan, "Ürünümüzü Türk Patent Enstitüsü'nden faydalı ürün olarak patentledik. Silverlife ve Bonatesch adıyla aynı adlı internet sitemizden satışını sağladık" dedi.