Boston Dynamics adlı Google'ın bünyesinde yer alan şirketlerden biri ABD ordusu için robot köpek geliştiriyor.

Robotlar geçmişten günümüze hemen herkesin ilgisini çektiği yapay zekalar. Pek çok filme konu olmuş robotların gelişimi ise çeşitli firmalar bünyesinde devam ediyor. Google’ın sahip olduğu şirketlerden biri olan Boston Dynamics ise bu konuda oldukça iddialı ilerliyor. Robot köpek formatındaki Spot, Eylül ayından beri doğada çeşitli eğitimler ışığı altında kendini geliştirmeye devam ediyor.



 

Webtekno’nun verdiği habere göre Amerikan Deniz Kuvvetleri tarafından test edilen robot köpek Spot, özellikle aramalarda ve çetin koşullarda yürütülen operasyonlarda oldukça işe yarayacak. Robot köpek Spot, 500 metre uzaklıktaki bir mesafeden laptop ve bir oyun konsol koluyla yönetiliyor. Robot köpek Spot'a öğretilen en önemli şeylerden biri ise özellikle kırsal kesimlerde girilen silahlı çatışmalara karşı nasıl baş edeceği.

 

Özellikle arazi tatbikatında kullanılacak olacan robot köpek Spot, düşman bölgesini tarama, hatta düşmanın yerini, konumunu bildirme gibi zorlu görevleri başarı ile tamamlaması için geliştirilmiş durumda.

 

Amerikan Deniz Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada Spot’un şimdilik sadece arama-kurtarma, afet olayları ya da benzeri durumlarda aktif olarak kullanılması için eğitildiği yönünde. Yakın zamanda ise robot köpek Spot'un daha geniş alanda daha aktif çalıştırılacağı kaydedildi.