Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin parklarda hizmete sunduğu ücretsiz kablosuz internet kullanım uygulamasından faydalananların sayısı 7 bin kullanıcıya ulaştı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Sakaryapark, Kentpark ve Yenikentpark’ta yılbaşında uygulamaya konulan ücretsiz kablosuz internet kullanım uygulamasına ilgi her geçen gün artıyor.

Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Orhan Bayraktar, yaptığı açıklamada hedeflerinin ücretsiz internet erişim sahası kalmayan bir şehir olduğunu söyledi. Bayraktar, “SBBNet adını verdiğimiz ücretsiz internet erişimini vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş, şehrin belli noktalarında bulunan wi-fi ağları ile vatandaşlarımızın internet ortamını kullanmalarını sağlamıştık. Şuanda Sakaryapark, Kentpark ve Yenikentpark’ta bulunan internet erişim noktalarında ücretsiz internet hizmeti sunuyoruz. Uygulamanın hayata geçtiği ilk günden bu yana 7 bin kullanıcıya ulaştık. Günlük ortalama 250 kişiye internet erişim hizmeti sunmaktayız.” diye konuştu.

Gelişen teknolojik gelişmeler ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin yerinde hizmetlerini vatandaşların kullanımına sunduklarını da belirten Orhan Bayraktar, şunları kaydetti: “İOS ve Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda ücretsiz olarak indirilen SAKUS ve SBB Mobil gibi hizmetlerimize ulaşmak da çok kolay. Böylece belediye otobüslerinin anlık güzergah bilgilerine, kurumsal ara yüzümüze, kısacası Büyükşehir’le ilgili her şeye cebinizden rahatlıkla ulaşabileceksiniz.”