Bugün itibariyle 10 milyon kullanıcıya erişmeyi başaran mikro blog sitesi Twitter'ın canlı yayın uygulaması olan Periscope, rekor üstüne rekor kırmaya devam edecek gibi gözüküyor. Periscope üzerinden her gün 40 yıl uzunluğunda video izlendiği açıklanırken, uygulamanın dünyanın her yerinde büyük ilgi gördüğü açıklandı.

Akıllı telefonlarda yer alan kameraların kullanılarak herkese açık şekilde canlı yayın yapılmasına imkan sağlayan Periscope, mart ayında dünyaya tanıtılacak yalnızca bir hafta içinde 1 milyon kullanıcıya ulaşmıştı. Hizmete başlamasının ardından yaklaşık 5 ay geçen uygulama bugün 10 milyon kullanıcıya ulaşarak en hızlı yükselişe geçen uygulamalardan biri haline geldi.
Her gün 40 yıllık video izleniyor

Günde 2 milyondan fazla kullanıcının aktif olarak kullandığı Periscope ile ilgili ilginç detaylar aktaran uygulamanın CEO'su Kayvon Beykpour, her gün 40 yıl uzunluğunda videonun kullanıcılarla buluştuğunu dile getirdi.

Uygulama birçok televizyon kanalı ve telifli yayın yapan yayın organları tarafından denetimsizlik nedeniyle topa tutulsa da tüm dünyada büyük ilgi görmeye ve büyümeye devam ediyor.


Peki nedir bu Periscope ve nasıl bir işleyişe sahip?

Android ve iOS mobil işletim sistemine sahip olan akıllı telefonlara Google Play Store veya App Store üzerinden indirilerek kurulabilen Periscope, Twitter hesabı olan herkes tarafından üye olunmasına gerek olmadan kullanılmaya başlanabiliyor. Twitter hesabındaki takip edilen kişileri bu platform üzerinden yeniden takibe başlayabilmeniz için uygulamanın hesabınızla senkronize olmasına izin vermeniz gerekiyor.

Canlı yayınları anlık izleme keyfi

Kurulum ve takip işlemlerinin tamamlanmasıyla beraber dünya üzerinde yapılan tüm canlı yayınları takip edebileceğiniz uygulama penceresiyle kullanıcıların yayınlarına erişebilirsiniz. Bunun haricinde takip ettiğiniz herhangi bir kullanıcı canlı yayın yapmaya başladığında telefon bildirimleri devreye girecek ve uygulama açık olmasa dahi telefonunuz size bildirimde bulunacak.


Uygulamada nasıl yayın yapılıyor?

Canlı yayın yapmak isteyen kullanıcılar ise Periscope içinde yer alan ve kırmızı simgeyle gösterilen bölüme girerek ister telefonun ön kamerasını kullanarak isterse de arka kamerasını kullanarak canlı yayın yapmaya başlayabiliyor. Canlı yayın öncesinde yapılacak olan yayına bir başlık girilmesi de gerekiyor. Böylelikle yayınları takip eden kullanıcılar, Periscope yayınınızın neyle ilgili olduğunu yayın başlığından bulabiliyor. (SABAH)