Sosyal medya devi Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in sosyal medya hesapları çalındı! "Ourmine" isimli korsan grup Zuckerberg'in Instagram, Twitter, LinkedIn ve Pinterest hesaplarını ele geçirdiğini duyurdu.
Facebook'un kurucusu ve ceosu Zuckerberg'in Instagram, Twitter, LinkedIn ve Pinterest hesapları pazar günü bir süreliğine bilgisayar korsanlarının kontrolüne geçti. Twitter'da 40 binden fazla takipçisi olan "Ourmine" isimli korsan grup, Zuckerberg'in hesaplarını ele geçirdiklerini duyurdu.

Korsanlar Twitter'da Zuckerberg'e mesajında "Hey, senin Twitter, Instagram ve Pinterest hesaplarına eriştik, sadece güvenliği test ediyoruz. Bize DM mesaj at" dedi. Twitter Zuckerberg'in hesabından atılan hakaretleri sildi. Zuckerbeg 2012 yılında bu yana hesabından twit atmıyor.

Bazı haberlere göre bu olayın LinkedIn sitesinin 2012 yılında korsanların eline geçmesiyle ilgisi olabilir. Geçen ay, 117 milyon LinkedIn kullanıcısının şifrelerinin dört yıl önce çalındığı ve 2300 dolara satıldığı haberleri çıkmıştı. Şifreler kodlu olsa da bunlar çözmesi çok zor değil.